Γ. Χατζημάρκος και Α. Καμπουράκης : «Τα νησιά μας δεν ζητούν προνόμια.

Ζητούν μόνο το δικαίωμα να συναγωνισθούν άξια, με τα ίδια όπλα που διαθέτουν σήμερα οι διεθνείς Τουριστικοί Ανταγωνιστές μας»

Σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη από κοινού στην τελευταία ευρεία τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη, Δημάρχων και Έπαρχων Νοτίου Αιγαίου, που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, απέστειλαν, σήμερα, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την κοινή θέση της Περιφέρειας και των 34 Δήμων του Νοτίου Αιγαίου για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στα ελληνικά νησιά, ως κρίσιμου εργαλείου για την επανεκκίνηση της νησιωτικής οικονομίας.

«Η επανατοποθέτηση των Ελληνικών Νησιών μας στην Σκληρή Παγκόσμια Ανταγωνιστική Τουριστική Αγορά, με όλες τις αλλαγές που αυτή θα υποστεί μετά την κρίση, θα απαιτήσει την θωράκιση μας, με όπλα και εργαλεία, που θα φέρνουν μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, στη χώρα και στον ελληνικό λαό», τόνισαν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους επιστολή Περιφερειάρχης και Πρόεδρος Π.Ε.Δ. σταχυολογώντας την άμεση επαναφορά των ειδικών συντελεστών του Φ.Π.Α. στα ελληνικά νησιά μεταξύ των αναγκαίων μέτρων για την ταχεία επανεκκίνηση της Τουριστικής Ελλάδας.

Η υιοθέτηση του κοινού αιτήματος και η συντονισμένη προσπάθεια ικανοποίησής του από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν ένα πρώτο δείγμα της συνέχειας που θα ακολουθήσει βήμα βήμα βάσει ενός κοινού σχεδίου με έναν στόχο: να ανακτηθεί η οικονομία των νησιών στο σημείο πριν την πρωτοφανή κρίση.

Η επιστολή

 

2 σχόλια στο Κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων Νοτίου Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό για την άμεση μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α.

  1. Avatar Ο/Η Jo λέει:

    Τώρα ξυπνισε και ο περιφερειαρχης. Όταν ο Τσιπρας έκοβε τους μειωμένους συντελεστές στα Δωδεκάνησα αυτός χαμογελούσε δίπλα του σαν να μην τον ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο η προβολή. Κρίμα για τον τόπο μας να έχουμε τέτοια άτομα στο τιμόνι της Περιφέρειας. Ψηφίστηκε όμως, μήπως αυτό μας αξίζει?

  2. Avatar Ο/Η Nektarios λέει:

    Πρέπει να πάμε πίσω στο 16% και όχι ότι αυτό θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα που ξημερώνουν αλλά ναι πρέπει να γίνει άμεσα θα είναι κάτι έτσι ώστε κάποτε… να ελπίσουμε, να ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες.
    Βέβαια πρέπει άμεσα και η Κυβέρνηση να δώσει με κάποιον τρόπο μεγάλες ανάσες διαρκείας στους μικρομεσσαίους, στους ελεύθερπυς επαγγελματίες ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ αύριο είναι σε ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ο κόσμος δεν έχει πια χρήματα μετά από 2 κρίσεις είναι όλα πιο δύσκολα και απογοητευτικά από ποτέ !
    Κύριε Μητσοτάκη δείτε τα προβλήματα η ραχοκοκαλιά της ελλνικής οικονομίας είναι η μεσσαία τάξη, δώστε χρήματα στον κόσμο αυτό γιατί πολύ απλά δεν έχει άλλα….. χρειάζεται θάρρος και τόλμη να στηρίξετε τους Έλληνες τους καθημερινούς Έλληνες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ