Τοπικές Ειδήσεις

Παρατείνεται η άδεια για την αλιεία της συμιακής γαρίδας για ένα ακόμα έτος. Δόθηκε λύση για τους αλιείς της Σύμης

Μετά τις συντονισμένες παρεμβάσεις της Μίκας Ιατρίδη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, όσο και με την αρμόδια για θέματα αλιείας Υφυπουργό, κα Φωτεινή Αραμπατζή, από κοινού με τον Αλιευτικό Σύλλογο Νήσου Σύμης «Άγιος Νικόλαος», δόθηκε λύση στο βασικό αίτημα του Συλλόγου σχετικά με την αλιεία της συμιακής γαρίδας.

Έτσι, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ισχύς των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί με αποφάσεις ετήσιας ισχύος, μπορεί να παραταθεί με όμοιες αποφάσεις μέχρι ένα ακόμα έτος. Η διάταξη αυτή θα περιληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Ύστερα από την ενημέρωση που είχε, η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε σχετικά:

«Με συντονισμένες παρεμβάσεις δίνονται λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς του νομού μας.

Η κυβέρνηση δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της σε έναν επαγγελματικό κλάδο που έχει τεράστια οικονομική και εθνική σημασία για την περιοχή μας.

Όλοι μαζί, δουλεύουμε για να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν. Και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση για το καλό του τόπου μας και των κατοίκων του».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου