Σε ένα σημαντικό βήμα για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, προχωρά ο Δήμος Ρόδου, εγκαθιστώντας ΑΤΜ στην πόλη της Ρόδου, για την αυτόματη έκδοση πιστοποιητικών… self service που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο!
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, θα εγκατασταθούν εντός του Μαΐου πιλοτικά στην πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες με την εγκατάσταση ενός ΑΤΜ σε κάθε ενότητα.
Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Δήμο της Ρόδου με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου ο οποίος και είχε θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή του προγράμματος πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, του αρμόδιου –μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου- αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών, ΚΕΠ, Διαφάνειας και Ανταπόκρισης του Πολίτη κ. Δημήτρη Τσίκκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να διευθετηθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την προμήθεια και την εγκατάσταση των ATM.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε χθες, ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση ΑΤΜ στο σταθμό της ΔΕΣ ΡΟΔΑ στην Νέα Αγορά, στην συνοικία της Ανάληψης, στο στάδιο του ΔΙΑΓΟΡΑ επί της οδού Βενετοκλέων και ενός ακόμη επί της οδού Καναδά, ωστόσο ενδέχεται η χωροθέτηση να τροποποιηθεί μέχρι την εγκατάστασή τους.
Μέσω των ΑΤΜ ο πολίτης θα μπορεί να εκδίδει μια σειρά από πιστοποιητικά, χωρίς να περιμένει στις ουρές και χωρίς να περιορίζεται στο ωράριο. Το μηχάνημα θα έχει μεγάλη οθόνη, που είτε με την αφή είτε με τη φωνή, ο δημότης θα μπορεί να ζητήσει ένα πιστοποιητικό, το οποίο θα έχει και υπογραφή, καθώς το μηχάνημα μπορεί να… υπογράφει κιόλας.
Να σημειωθεί ότι ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να εκδίδει όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδει ο Δήμος Ρόδου όπως, ληξιαρχική πράξη γάμου, ληξιαρχική πράξη γέννησης, ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό ιθαγένειας, πιστοποιητικό γέννησης, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης κ. ά.
Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στην ανάπτυξη ψηφιακών ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες πόλεις της χώρας με μεγάλη επιτυχία και με «μπροστάρη» τον Δήμο Τρικκαίων που πλέον χαρακτηρίζεται ως «έξυπνη πόλη».
Ο Δήμος Ρόδου, φιλοδοξεί πολύ σύντομα να καταφέρει να βαδίσει στα χνάρια του Δήμου Τρικαίων με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, έχοντας ως εργαλείο τις νέες τεχνολογίες γι αυτό και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, δημιούργησε την σχετική αντιδημαρχία, που θα κληθεί να φέρει εις πέρας το νέο εγχείρημα, στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών, που αποτελεί πλέον την «προμετωπίδα» της δημοτικής αρχής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ