Ειδήσεις

Αποστολή και λήψη χρημάτων μέσω Facebook

Ακόμα και χρήματα μπορεί να στέλνει πλέον κάποιος μέσω Facebook. Η αμερικανική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ενεργοποίησε πριν από μερικές ημέρες μια νέα λειτουργία αποστολής και λήψης χρημάτων σε φίλους, και μάλιστα χωρίς χρέωση!

Η υπηρεσία δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ευρώπη, αλλά λειτουργεί ήδη στην Αμερική και δίνει τη δυνατότητα αποστολής και λήψης χρηματικών ποσών απευθείας μέσα από τη δημοφιλή εφαρμογή Facebook Messenger.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταχώριση των στοιχείων μίας πιστωτικής κάρτας Visa ή MasterCard στον λογαριασμό του χρήστη, έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή.

Με μια απλή κίνηση, πατώντας το εικονίδιο του δολαρίου που εμφανίζεται κατά τη συνομιλία με έναν φίλο στην εφαρμογή, μπορεί ο χρήστης να επιλέξει το ποσό που θέλει να του στείλει.
Η νέα δυνατότητα βοηθά το Facebook να αντιμετωπίσει μια σειρά από ανταγωνιστές.

Χρεωστικές κάρτες
Η Square ξεκίνησε τον Νοέμβριο συνεργασία με το Snapchat δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες τους να ανταλλάσσουν χρήματα μεταξύ τους, ενώ το Venmo του Paypal και το Square Cash επίσης συνδέονται με τις χρεωστικές κάρτες των χρηστών τους, διευκολύνοντας φίλους να μοιράζονται μεταξύ τους έναν λογαριασμό.
Συγκεκριμένα, η λειτουργία αποστολής χρημάτων θα βοηθήσει την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να κυριαρχήσει στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για smartphones και tablets.
Στο τέλος του 2014 το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είχε 1,2 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες που έκαναν είσοδο από φορητή συσκευή, ωστόσο σχεδόν οι μισοί εξ αυτών κάνουν χρήση της παράλληλης εφαρμογής Messenger της εταιρείας για ανταλλαγή μηνυμάτων.
Σημειώνεται ότι περίπου 500 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν σήμερα την εφαρμογή Messenger του Facebook.
Μάλιστα πέρυσι το Facebook εξαγόρασε την εφαρμογή Whatsapp, με 700 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, για περισσότερα από 19 δισ. δολάρια.

Ανταγωνιστές
Πάντως οι ανταγωνιστές του Facebook, όπως το Snapchat, έχουν μετατραπεί από μικρές startup σε τεχνολογικούς κολοσσούς, κυρίως μέσω της προσέλκυσης νεαρότερων σε ηλικία χρηστών.
Το Snapchat είναι δημοφιλές κυρίως στις ηλικίες 14 έως 34 ετών, την ηλικιακή ομάδα που έχει και το μικρότερο ποσοστό ατόμων με τραπεζικό λογαριασμό. Βέβαια τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών του ενδέχεται να μεταβληθούν μετά την εισαγωγή υπηρεσιών αποστολής χρημάτων.
APPLE PAY

Πληρωμές με iPhone
Οι πληρωμές μέσω φορητών συσκευών έχουν εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες τάσεις στη Σίλικον Βάλεϊ. Στον χορό έχει μπει τους τελευταίους μήνες και η Apple, η οποία παρουσίασε την υπηρεσία της Apple Pay, που επιτρέπει στους χρήστες iPhone και -σύντομα- Apple Watch στις ΗΠΑ να σκανάρουν τη συσκευή τους για άμεση πληρωμή σε ταμεία συγκεκριμένων αλυσίδων καταστημάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου