Ειδήσεις

Yπ. Τουρισμού: Στόχος η μείωση του επηρεασμού κάθε τουριστικής σεζόν από συγκυριακά, πολιτικά ή άλλα γεγονότα

Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας χθες στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

“Το σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία είναι ένα ισχυρό σημάδι ανάκαμψης. Είναι μια ισχυρή δόση αισιοδοξίας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ακόμα πιο μεθοδικά”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι “αποτελεί κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον καθώς αυξάνει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Κρατά τους νέους ανθρώπους στις περιφέρειες τους. Βοηθάει στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών”.

Ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς, η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι “στόχος μας για το 2014 είναι να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση, τα έσοδα της χώρας και να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών μας προϊόντων”.

“Παράλληλα”, πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού, “στόχος μας είναι, όσο το δυνατόν περισσότερο, να μειώσουμε το βαθμό επηρεασμού κάθε τουριστικής σεζόν από συγκυριακά, πολιτικά ή άλλα γεγονότα.

Η στρατηγική μας, που είχε ως στόχο την ολική επαναφορά της Ελλάδας στις μεγάλες παραδοσιακές αγορές, αποδίδει τα μέγιστα”, επισήμανε η κα Κεφαλογιάννη.

Τέλος αναφερόμενη στο τουρισμό της πρωτεύουσας, τόνισε ότι η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του υπουργείου για άμεση επαναφορά και δυναμική καθιέρωσή της στο τουριστικό χάρτη. “Προς αυτήν τη κατεύθυνση” είπε, “γίνεται συστηματική και αθόρυβη δουλειά. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις. Τα σημάδια της ανάκαμψης είναι ορατά”. (traveldailynews.gr)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου