Ειδήσεις

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο»

H ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, για έκτη(6) συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» καμπάνια ενημέρωσης για τη συμπεριφορά στο δρόμο, παράλληλα με άλλες 27 Ευρωπαϊκές Χώρες.

Στόχος: Η ευγένεια στο δρόμο είναι πολιτισμός και θα πρέπει να γίνει στάση ζωής
Η επιθετική οδήγηση αντιπροσωπεύει την οδήγηση κατά την οποία ο οδηγός θεωρεί τους άλλους οδηγούς σαν εμπόδιο στην πορεία του. Περιγράφεται ως οδήγηση υπό την επήρεια συναισθηματικής φόρτισης, η οποία δημιουργεί συμπεριφορά που συντελεί σε αύξηση του κινδύνου τροχαίου ατυχήματος. Είναι μια παράβαση ή ένας συνδυασμός παραβάσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο οδηγός ή και οι άλλοι οδηγοί.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε για το πρόβλημα της επιθετικής οδήγησης, έτσι μπορούμε να αποφύγουμε να γίνουμε θύμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, παράλληλα μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα πιο ασφαλές οδικό περιβάλλον.
Δεν υπάρχουν τεχνικές που μπορούν απόλυτα να μας προστατέψουν. Όμως υπάρχουν αρχές και που είναι δυνατόν να προσφέρουν πολλά σε καταστάσεις δύσκολες που κινδυνεύουν να εκφυλλιστούν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όμως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση και ελαχιστοποίηση του φαινομένου αυτού.
Τα θύματα θα μειωθούν με την κατανόηση από όσο το δυνατό περισσότερους χρήστες του δρόμου.

Μαζί μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές. Είναι ώρα για δράση.
Θα μοιραστεί το ενημερωτικό έντυπο από όλες τις εφημερίδες της Ρόδου προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες τους για τους κανόνες της καλής οδηγικής συμπεριφοράς και να γίνουν αποδέκτες του μηνύματος της Ευγένειας στο δρόμο, στοιχείο πολιτισμού και ασφάλειας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα προσπαθεί πάντα για την Οδική Ασφάλεια με στόχο να σωθεί έστω και μια ζωή, ενώ υπόσχεται πως όσο είναι στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα διοργανώνει εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό της καθημερινότητας μας.

Ας ξεκινήσουμε από σήμερα να θεωρούμε τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων ως συνανθρώπους μας και όχι ως δυνητικά αντιπάλους μας.
Η ευγένεια δεν στοιχίζει τίποτα, αντίθετα βελτιώνει την ασφάλεια στους δρόμους

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας για την υποστήριξη στην αναπαραγωγή του εντύπου «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» και τις Εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΡΟΟΔΟΣ και ΡΟΔΙΑΚΗ για την υποστήριξή τους με σκοπό να φτάσει το έντυπο στους αναγνώστες τους στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου