Ρεπορτάζ

Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ανώνυμη εταιρεία για παράβαση διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ σε ανώνυμη εταιρεία διότι κατά την παράνομη λειτουργία της επιχείρησης επεξεργασίας ελαιοπυρήνα (πυρηνελαιουργείου), που βρίσκεται στην θέση «Κάκκαρη» της Δημ. Ενοτ. Καλυθιών παραβίασε ισχύουσες διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
Πιο συγκεκριμένα από αυτοψία που διενεργήθηκε αρμοδίως διαπιστώθηκε παράβαση των διατάξεων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην θέση «Κάκκαρη» των Καλυθιών από την παράνομη λειτουργία πυρηνελαιουργείου.
Κατά την αυτοψία του Κ.Ε.Π.ΠΕ Δωδ/σου καταγράφηκαν, παράνομη εναπόθεση, στερεών αποβλήτων (ΑΕΚΚ), αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), επικίνδυνων αποβλήτων (πλακών αμιαντοτσιμέντου) στον περιβάλλοντα χώρο του πυρηνελαιουργείου καθώς και απόβλητα ελαιοτριβείου (υδαρείς ελαιοπυρήνες) και στην συνέχεια ως υγρά απόβλητα σε φυσικό υδάτινο αποδέκτη (ρέμα) και λειτουργία του πυρηνελαιουργείου με έλλειψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την κοινοποίηση της έκθεσης ελέγχου του
Κ.Ε.Π.ΠΕ Δωδ/σου, ο φορέας λειτουργίας της εγκατάστασης κατέθεσε απόψεις που δεν ήταν βάσιμες και δεν προσκόμισε περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.
Η είσπραξη του ανωτέρου διοικητικού προστίμου θα γίνει από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου