ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δ. Λιγνάδης: «Καταπέλτης» το ένταλμα σύλληψης- Τι αναφέρεται

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Τα ιδιαί­τε­ρα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά των πρά­ξε­ων που απο­δί­δο­νται στον Δη­μή­τρη Λι­γνά­δη και το εν­δε­χό­με­νο διά­πρα­ξης νέων αδι­κη­μά­των και όχι ο κίν­δυ­νος δια­φυ­γής του, οδή­γη­σαν τις δι­κα­στι­κές αρχές να δώ­σουν εντο­λή για την σύλ­λη­ψη του.

Όπως φαί­νε­ται να πε­ρι­γρά­φε­ται στο ένταλ­μα σύλ­λη­ψης που εκ­δό­θη­κε χθες Σάβ­βα­το σε βάρος του μέχρι πρό­τι­νος επι­κε­φα­λής του Κρα­τι­κού Θε­ά­τρου, οι Ει­σαγ­γε­λείς που ζή­τη­σαν την έκ­δο­ση του εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης από την αρ­μό­δια ανα­κρί­τρια αλλά και η ίδια η δι­κα­στι­κή λει­τουρ­γός, επι­κα­λού­νται μία βα­ρύ­τα­τη συρ­ροή ει­δι­κών πε­ρι­στά­σε­ων που κατά την κρίση τους, κα­θι­στούν απα­ραί­τη­τη την σύλ­λη­ψη και κρά­τη­ση του κα­τη­γο­ρού­με­νου μέχρι την απο­λο­γία του. 

Το ένταλ­μα, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, δεν επι­κα­λεί­ται κίν­δυ­νο δια­φυ­γής του κα­τη­γο­ρού­με­νου αλλά τον κίν­δυ­νο διά­πρα­ξης νέων, με­γά­λης απα­ξί­ας αδι­κη­μά­των, πε­ρι­γρά­φο­ντας μια επι­τή­δεια και με­θο­δευ­μέ­νη εγκλη­μα­τι­κή δράση. Ένα modus operandi δη­λα­δή στην προ­πα­ρα­σκευή και εκτέ­λε­ση των πρά­ξε­ων, αλλά και στην επι­λο­γή θυ­μά­των, που κατά τις δι­κα­στι­κές αρχές ανα­δει­κνύ­ει την βα­ρύ­τη­τα της κα­τη­γο­ρί­ας του βια­σμού κατά συρ­ροή που του απο­δό­θη­κε.

Στο ένταλ­μα ανα­φέ­ρο­νται οκτώ λόγοι που αφο­ρούν κυ­ρί­ως τα ιδιαί­τε­ρα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης που απο­δί­δε­ται στον ηθο­ποιό- σκη­νο­θέ­τη από πραγ­μα­τι­κά πε­ρι­στα­τι­κά, αλλά και το εξα­κο­λου­θη­τι­κό της πρά­ξης του βια­σμού.

 

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, στο ένταλ­μα σύλ­λη­ψης ανα­φέ­ρε­ται ότι σε βάρος του καλ­λι­τέ­χνη συ­ντρέ­χουν οι εξής προ­ϋ­πο­θέ­σεις:

  • Οι σο­βα­ρές εν­δεί­ξεις ενο­χής για βια­σμό κατά συρ­ροή.
  • Η ιδιαί­τε­ρα ευαί­σθη­τη ηλι­κία των θυ­μά­των.
  • Ο τρό­πος δρά­σης με με­θο­δι­κή και συ­στη­μα­τι­κή προ­σέγ­γι­ση καθώς και με καλ­λιέρ­γεια κλί­μα­τος εμπι­στο­σύ­νης
  • Η εκ­με­τάλ­λευ­ση της επαγ­γελ­μα­τι­κής ιδιό­τη­τας του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου.
  • Η άσκη­ση βίας, καθώς από τα στοι­χεία της δι­κο­γρα­φί­ας φαί­νε­ται να οδη­γού­σε τα θύ­μα­τα του σε κα­τά­στα­ση αναι­σθη­σί­ας ή ανι­κα­νό­τη­τας.
  • Η εμ­μο­νή και η εγκλη­μα­τι­κή ροπή για πολλά έτη, που δια­φαί­νε­ται.
  • Η επι­λο­γή προ­σώ­πων από ευά­λω­τες κα­τη­γο­ρί­ες με πα­θό­ντες επί το πλεί­στον αλ­λο­δα­πούς ανή­λι­κους.
  • Η ύπαρ­ξη σο­βα­ρών εν­δεί­ξε­ων ότι έχει σχε­διά­σει πα­ρό­μοιες πρά­ξεις σε βάρος ανη­λί­κων.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος κα­λεί­ται πλέον με την απο­λο­γία που θα δώσει την Τε­τάρ­τη το με­ση­μέ­ρι ενώ­πιον της ανα­κρί­τριας να αντι­κρού­σει τόσο την κα­τη­γο­ρία όσο και το νο­μι­κό σκε­πτι­κό που οδή­γη­σε στην σύλ­λη­ψη του και εν­δε­χο­μέ­νως τον φέρει αντι­μέ­τω­πο με την έκ­δο­ση εντάλ­μα­τος προ­σω­ρι­νής κρά­τη­σης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.