Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη δολοφόνου για διακεκριμένη κλοπή

Ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 33χρονο Κυριάκο Μαρκόπουλο για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσμένης και σε απόπειρα ενώ έπαυσε υφ’όρον η ποινική δίωξη για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Ο 33χρονος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 ετών για τη δολοφονία και τη ληστεία της γιαγιάς του, δεν παραστάθηκε, ενώ για τους δύο αθίγγανους συγκατηγορούμενούς του έναν άνδρα και μία γυναίκα έπαυσε υφ’όρον η ποινική δίωξη για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος του ό,τι την 17-1-2017 μεταξύ των ωρών 04.30-05.15, μετέβη σε εμπορικό κατάστημα και αφού έσπασε το λουκέτο ψυγείου που βρισκόταν έξω από το κατάστημα αφαίρεσε σοκολάτες, αναψυκτικά, ποτά και μπανάνες, πλέον δε τούτων αφαίρεσε, αφού έκοψε το καλώδιο του εν λόγω ψυγείου καθώς και τα δύο μέτρα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τους εξωτερικούς προβολείς και τον κλιματισμό, αντικείμενα συνολικής αξίας 200 ευρώ περίπου τα οποία ιδιοποιήθηκε παράνομα, ενώ επιχείρησε να διαρρήξει και την κεντρική είσοδο του εν λόγω καταστήματος προκειμένου να αφαιρέσει ξένα κινητά πράγματα και χρήματα για να τα ιδιοποιηθεί παράνομα πλην όμως η πράξη του αυτή ως προς το εν λόγω σκέλος δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση, αλλά από εξωτερικά εμπόδια ανεξάρτητα της θέλησής του, αφού δεν κατόρθωσε να παραβιάσει την πόρτα.
Την 04-01-2017 μεταξύ των ωρών 19.00-22.30 αφού μετέβη σε εμπορικό κατάστημα έκοψε και αφαίρεσε τα καλώδια από τις κάμερες ασφαλείας, από τρεις μονάδες κλιματιστικών καθώς και τα καλώδια του συστήματος εξαερισμού, μία σκάλα αλουμινίου, καθώς και όλους τους χαλκοσωλήνες αντικείμενα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00 της 13-9-2014 μέχρι ώρα 8.30 της 15-9-2014 έχοντας ενωθεί με περισσότερα από δύο πρόσωπα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν, για να διαπράττουν κλοπές ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως αφαίρεσαν από ξυλουργείο 17 περίπου μέτρα αλουμίνιου από τα παράθυρα μαζί με τα τζάμια καθώς και την αλουμινένια πόρτα εισόδου μαζί με τα τζάμια της, αντικείμενα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου