Τοπικές Ειδήσεις

Αναβιώνει υπόθεση απιστίας με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Μεγίστης

Την κατηγορία της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, θα αντιμετωπίσει την 4η Φεβρουαρίου 2020 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης κ. Γεώργιος Αχλαδιώτης.
Το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή.
Η έρευνα εις βάρος του κ. Αχλαδιώτη προκλήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου (σε αργία) του νησιού Παύλου Πανηγύρη.
Απολογούμενος επεσήμανε ότι τα κίνητρα του εκλιπόντος πλέον δημάρχου ήταν εκδικητικά διότι εγκατέλειψε την παράταξή του ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος, που διετέλεσε δήμαρχος μόλις 13 μήνες δεν θα μπορούσε αφενός να προχωρήσει σε έξωση μισθωτών δημοτικών ακινήτων, νέων επιχειρηματιών, που παραμένουν στο ακριτικό νησί παρά τις δυσκολίες και να ενεργήσει άμεσα ένα ζήτημα το οποίο παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση και το οποίο διατηρείται ως έχει ως σήμερα.
Ο κ. Αχλαδιώτης συγκεκριμένα ως δήμαρχος του Δήμου Μεγίστης φέρεται να τέλεσε τα ακόλουθα αδικήματα:
-Ακίνητο του Δήμου, όμορο του καταστήματος αφορολόγητων ειδών στον κεντρικό λιμένα του νησιού, δημοπρατήθηκε την 26η Νοεμβρίου 2012 και κατακυρώθηκε στον Π. Ζ.. Ο κ. Αχλαδιώτης παρότι από 7 Δεκεμβρίου 2012 ανέλαβε την δημαρχία και όφειλε να συντάξει μισθωτήριο συμβόλαιο, παρέλειψε να το πράξει έως την 16η Σεπτεμβρίου 2014, με αποτέλεσμα ο Δήμος Μεγίστης να απωλέσει έσοδα ύψους 10.000 ευρώ περίπου από την μη καταβολή μισθωμάτων και δημοτικών φόρων.
-Το διάστημα από 7 Δεκεμβρίου 2012 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2014 φέρεται επιπλέον να μην επαναδημοπράτησε ακίνητο που μίσθωνε ο Δήμος Μεγίστης στους Δ.Π. και Κ. Π. παρότι η μίσθωση είχε λήξει από την 1η Απριλίου 2012.
Ο Δήμος Μεγίστης φέρεται να ζημιώθηκε από την μη καταβολή μισθωμάτων και δημοτικών φόρων και οι μισθωτές παρέμειναν στο ακίνητο έως την 9η Οκτωβρίου 2015.
-Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται ακόμη ότι δεν ανεκάλεσε προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε δοθεί στο Ν. Μ., παρότι από 1 Σεπτεμβρίου 2012, που του είχε χορηγηθεί προέγκριση, έως και την 9η Οκτωβρίου 2015, δεν προσκόμισε τα νόμιμα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Μοράρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου