Ειδήσεις

Κίνηση συνδικαλιστών και ανέργων για συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές

Στη συγκρότηση παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου στις προσεχείς εκλογές προσανατολίζονται συνδικαλιστές του νησιού μας που δεν επιθυμούν να μένουν αμέτοχοι στα όσα γίνονται στον τόπο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Νίκος Τριπολίτης δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου και να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου.
Πλήρως ενήμερη για την κίνηση αυτή είναι και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που δεν φαίνεται να είναι αρνητική σε μια τέτοια προοπτική.

«Μου έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις για να ηγηθώ του ψηφοδελτίου που θα συγκροτηθεί από συνδικαλιστές και δεκάδες ανέργους. Δεν σας κρύβω πως δεν είμαι αδιάφορος σε αυτή την προοπτική. Πρέπει στο νησί μας να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τόσο καιρό περιμένουμε να γίνει κάτι για να έρθει η ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως όλα μένουν στη σφαίρα της θεωρίας», δήλωσε ο κ. Νίκος Τριπολίτης.

Σε ερώτηση αν είναι δυνατό να βρεθούν υποψήφιοι για μια δημοτική παράταξη που θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερα από 200 άτομα, ο κ. Τριπολίτης δηλώνει:
«Είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ανέργων που έχουν ενεργοποιηθεί και επιθυμούν τη συγκρότηση ενός συνδυασμού που να τους εκφράζει και να επιδιώκει τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Έχουν κουραστεί να περιμένουν να ανοίξουν δουλειές και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Βαρέθηκαν να εισπράττουν υποσχέσεις».
Σχετικά με τη συμμετοχή και συνδικαλιστών στο συγκεκριμένο συνδυασμό ο κ. Τριπολίτης δήλωσε:
«Οι περισσότεροι συνδικαλιστές είναι άνεργοι και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από τους οικοδόμους και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που έχουν μείνει χωρίς απασχόληση».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων αναφέρθηκε και στα ποσοστά ανεργίας που στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού μας είναι πολύ υψηλά.

«Η κατάσταση στο νησί μας είναι τραγική. Εργασία δεν υπάρχει για όλους παρά το γεγονός ότι υπάρχει ο τουρισμός. Ειδικά οι άνθρωποι ηλικίας 50 ετών και άνω έχουν μείνει στα αζήτητα», δήλωσε ο κ. Τριπολίτης.
«Δεν είναι δυνατό οι Ροδίτες και οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στη Ρόδο να μην μπορούν να βρουν δουλειά. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν κάποια πράγματα γιατί η αγανάκτηση του κόσμου φουντώνει», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου