ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεκόπη η πολύκροτη δίκη για σωματεμπορία ανηλίκων

Δαμιανός Αθανασίου 4 λεπτά ανάγνωση
Εκδιδόμενες

Για την 27η Ιανουα­ρίου 2014 διεκόπη χθες η δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της Ρόδου, της πολύ­κρο­της υπό­θε­σης σωμα­τε­μπο­ρίας, δύο ανη­λί­κων αλλο­δα­πών, στην Κάρπαθο, με κατηγορούμενoυς 33 άτομα!

Τρεις αλλο­δα­ποί και δύο κάτοι­κοι της Καρ­πά­θου διώ­κο­νται για το αδίκημα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και της σωμα­τε­μπο­ρίας, η οποία στρέ­φε­ται κατά ανη­λί­κου κατά συρροή, κατ’ εξα­κο­λού­θηση και κατ’ επάγ­γελμα, μια αλλο­δα­πής για παρά­νομη κατα­κρά­τηση ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων και ενέρ­γεια ασελ­γούς πράξης με ανήλικο, εν γνώσει του γεγο­νό­τος ότι είναι θύμα σωμα­τε­μπο­ρίας 28 ατόμων (ορι­σμέ­νων κατ ́ εξα­κο­λού­θηση και κατά συρροή) και τέλος ένας αλλο­δα­πός για το αδίκημα της παρά­νο­μης εισόδου στη χώρα.

Μεταξύ των κατη­γο­ρού­με­νων περι­λαμ­βά­νο­νται και δύο ιατροί που είχαν κριθεί, μετά την απο­λο­γία τους, προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νοι.

Τη δίκη μονο­πώ­λησε χθες σχεδόν η ανά­γνωση του πολυ­σέ­λι­δου κατη­γο­ρη­τη­ρίου από τον Εισαγ­γε­λέα της έδρας, ενώ οι συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρού­με­νων ζήτησαν την αναβολή της υπό­θε­σης προ­κει­μέ­νου να ανα­ζη­τη­θεί και να παρου­σια­στεί ενώπιον του δικα­στη­ρίου μια 16χρονη Ουγ­γα­ρέζα, κατη­γο­ρού­μενη ως μέλος κυκλώ­μα­τος σωμα­τε­μπο­ρίας ενώπιον του Τρι­με­λούς Δικα­στη­ρίου Ανη­λί­κων, που είναι ταυ­τό­χρονα ο μόνος μάρ­τυ­ρας κατη­γο­ρίας σε βάρος των 28 κατοί­κων Καρ­πά­θου, που υπο­στή­ριξε ότι ήλθαν σε επαφή μαζί της, έναντι πλη­ρω­μής.

Οι συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν διότι η 16χρονη διέκοψε το πρό­γραμμα προ­στα­σίας μαρ­τύ­ρων και έφυγε από άσυλο στο οποίο διέμενε στη Θεσ­σα­λο­νίκη, ενώ αρμο­δίως τονί­στηκε ότι η 16χρονη δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται ως μάρ­τυ­ρας κατη­γο­ρίας και το όνομά της δεν περι­λαμ­βά­νε­ται στο κατη­γο­ρη­τή­ριο.

Το δικα­στή­ριο έτσι διέκοψε προ­κει­μέ­νου να κληθούν και να παρου­σια­στούν στο δικα­στή­ριο δύο μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρίας αστυ­νο­μι­κοί, οι οποίοι χθες ήταν ασθε­νείς.

Θυμί­ζουμε ότι μια 16χρονη Ουγ­γα­ρέζα φέρεται να αγο­ρά­στηκε ως εμπό­ρευμα στις 16.07.2011 από τη M. M., η οποία την εποχή εκείνη διέμενε στην Κάρπαθο. Για το σκοπό αυτό κατέ­βαλε στον D. I. κάτοικο Ουγ­γα­ρίας, το ποσό των 1.000 ευρώ, ο οποίος εξέδιδε και εκμε­ταλ­λευό­ταν οικο­νο­μικά την ανήλικη στην Ουγ­γα­ρία, όπου εκπορ­νευό­ταν. Για τον ανωτέρω σκοπό η M. M. μετέβη στην Ουγ­γα­ρία, οδικώς, μαζί με δύο Καρ­πά­θιους. Αφού παρέ­λα­βαν την ανήλικη ξεκί­νη­σαν το ταξίδι της επι­στρο­φής για την Ελλάδα. Από τις 20.07.2011 έως και τις 13.10.2011, οπότε και συνε­λή­φθη­σαν, η M. M. εξέδιδε την 16χρονη έναντι χρη­μα­τι­κού ανταλ­λάγ­μα­τος. Στα ραντε­βού με τους άνδρες, με τους οποίους συνευ­ρέ­θηκε κατόπιν μεσο­λά­βη­σης της M. M., τη συνό­δευε πάντα η τελευ­ταία, σε περί­πτωση δε που αδυ­να­τούσε, την παρα­κο­λου­θούσε ο B. D., ώστε να μην έχει τη δυνα­τό­τητα να δια­φύ­γει και να ενη­με­ρώ­σει τις αρχές, ενώ το αντί­τιμο κυμαι­νό­ταν από 50 έως 100 ευρώ.

Συγκε­κρι­μένα, η συνεύ­ρεση με ένα πελάτη κόστιζε 50 ευρώ, οι δύο συνευ­ρέ­σεις με τον ίδιο πελάτη 70 ευρώ, ενώ μία ολό­κληρη ώρα κόστιζε 100 ευρώ.

Στο διά­στημα της εκμε­τάλ­λευ­σής της, η 16χρονη επι­χεί­ρησε να απο­δρά­σει πλην όμως η M. M. την εντό­πισε και την χτύπησε πολύ, φοβί­ζο­ντάς την τόσο, ώστε να μην επι­χει­ρή­σει ξανά να απο­δρά­σει.

Τον Σεπτέμ­βριο του 2011 ο B. D. συνό­δευσε την ανήλικη στην Αθήνα, την οδήγησε σε οίκο ανοχής, η ακριβής τοπο­θε­σία του οποίου δεν δια­πι­στώ­θηκε, όπου την εξέδιδε για λογα­ρια­σμό της M. M., για πέντε ολό­κλη­ρες ημέρες, εισπράτ­το­ντας όλο το χρη­μα­τικό αντί­τιμο των συνευ­ρέ­σεων.

Στη συνέ­χεια επέ­στρε­ψαν στην Κάρπαθο, όπου η M. M. συνέ­χιζε να την εκδίδει μέχρι τη σύλληψή τους, πλην ενός ολι­γο­ή­με­ρου ταξι­διού της στην Αθήνα προ­κει­μέ­νου να προβεί σε άμβλωση λόγω ανε­πι­θύ­μη­της εγκυ­μο­σύ­νης, συνε­πεία, της σεξουα­λι­κής της εκμε­τάλ­λευ­σης.

Περί το μήνα Σεπτέμ­βριο του έτους 2011, η 16χρονη έστειλε μήνυμα μέσω της ιστο­σε­λί­δας κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης Facebook σε μια 15χρονη φίλη της, ομοεθνή της, προ­σκα­λώ­ντας την να την επι­σκε­φτεί για λίγες ημέρες στην Ελλάδα, όπου ήδη βρι­σκό­ταν η τελευ­ταία, η οποία και θα την φιλο­ξε­νούσε. Απο­δε­χό­μενη την πρό­σκληση αυτή ταξί­δεψε από την Ουγ­γα­ρία στην Ελλάδα, όπου και αφίχθη στις 29.09.2011.

Στην Αθήνα την παρέ­λαβε ο B. D. (γνωστός και ως TONY) και μαζί με την N. M. ταξί­δε­ψαν την επόμενη ημέρα ακτο­πλοϊ­κώς στην Κάρπαθο, όπου τους περί­μενε η M. M.. Την επομένη ημέρα κιόλας η M. M. της ανα­κοί­νωσε, πως θα δούλευε για εκείνη, ως πόρνη. Όταν η 15χρονη επι­χεί­ρησε να φύγει ανε­κά­λυψε πως η M. M. της είχε αφαι­ρέ­σει την τσάντα και τα ταξι­διω­τικά της έγγραφα, ενώ την απεί­λησε πως σε περί­πτωση από­πει­ρας φυγής, θα τη χτυ­πούσε.

Η 15χρονη συνευ­ρέ­θηκε ερωτικά, μετά από μεσο­λά­βηση της M. M., η οποία έκλεινε τα σχετικά ραντε­βού και εισέ­πραττε το τίμημα, με μεγάλο αριθμό ανδρών σε διάφορα σημεία της Καρ­πά­θου. Κατά το διά­στημα της απου­σίας της M. M. στην Αθήνα, τα ραντε­βού έκλεινε η N. M..

Μεταξύ των ανδρών που συνευ­ρέ­θη­καν με την 15χρονη ήταν ένας αλλο­δα­πός και δύο ιατροί. Το αντί­τιμο κάθε συνεύ­ρε­σης ήταν 50 ευρώ, το οποίο εισέ­πραττε απο­κλει­στικά η M. M., χωρίς ποτέ να απο­δώ­σει κάποιο χρη­μα­τικό ποσό στην ανήλικη.

Στις 12.10.2011 και μετά από αξιο­ποί­ηση σχε­τι­κών πλη­ρο­φο­ριών, οι αστυ­νο­μι­κοί του AT Καρ­πά­θου διε­νήρ­γη­σαν έρευνα σε οικία στα Πηγάδια Καρ­πά­θου, όπου διέ­με­ναν οι M. M., B. D., N. M. και οι δύο ανή­λι­κες.

Στις 13.10.2011 συνε­λή­φθη­σαν στο λιμένα Καρ­πά­θου οι M. M. και η 16χρονη. Μετά από σωμα­τικό έλεγχο στην τελευ­ταία, βρέθηκε στην κατοχή της μία χάρτινη συσκευα­σία, κρυμ­μένη στο στη­θό­δε­σμό της με 5 γρ. ινδικής κάν­να­βης. Στη τσάντα της M. M. βρέ­θη­καν, μεταξύ άλλων, 288 προ­φυ­λα­κτικά καθώς και 2 λιπα­ντικά τζελ για μασάζ.

Συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρού­με­νων είναι οι κ.κ. Μ. Κου­τσού­κος, Στ. Αλε­ξαν­δρής, Μηνάς Τσέρκης, Κ. Δια­κο­νής, Μ. Ιωαν­νί­δης, Κ. Βαϊνάς, Δ. Μου­τά­φης, Ι. Γιαλ­λού­σης, Ν. Μπόλκας, Κ. Βολο­νάκη και Α. Καρα­ο­λάνη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.