Ειδήσεις

Διεκόπη η πολύκροτη δίκη για σωματεμπορία ανηλίκων

Για την 27η Ιανουαρίου 2014 διεκόπη χθες η δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, της πολύκροτης υπόθεσης σωματεμπορίας, δύο ανηλίκων αλλοδαπών, στην Κάρπαθο, με κατηγορούμενoυς 33 άτομα!

Τρεις αλλοδαποί και δύο κάτοικοι της Καρπάθου διώκονται για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, η οποία στρέφεται κατά ανηλίκου κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, μια αλλοδαπής για παράνομη κατακράτηση ταξιδιωτικών εγγράφων και ενέργεια ασελγούς πράξης με ανήλικο, εν γνώσει του γεγονότος ότι είναι θύμα σωματεμπορίας 28 ατόμων (ορισμένων κατ ́ εξακολούθηση και κατά συρροή) και τέλος ένας αλλοδαπός για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνονται και δύο ιατροί που είχαν κριθεί, μετά την απολογία τους, προσωρινά κρατούμενοι.

Τη δίκη μονοπώλησε χθες σχεδόν η ανάγνωση του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου από τον Εισαγγελέα της έδρας, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να αναζητηθεί και να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου μια 16χρονη Ουγγαρέζα, κατηγορούμενη ως μέλος κυκλώματος σωματεμπορίας ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, που είναι ταυτόχρονα ο μόνος μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος των 28 κατοίκων Καρπάθου, που υποστήριξε ότι ήλθαν σε επαφή μαζί της, έναντι πληρωμής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν διότι η 16χρονη διέκοψε το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και έφυγε από άσυλο στο οποίο διέμενε στη Θεσσαλονίκη, ενώ αρμοδίως τονίστηκε ότι η 16χρονη δεν αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας κατηγορίας και το όνομά της δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.
Το δικαστήριο έτσι διέκοψε προκειμένου να κληθούν και να παρουσιαστούν στο δικαστήριο δύο μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί, οι οποίοι χθες ήταν ασθενείς.
Θυμίζουμε ότι μια 16χρονη Ουγγαρέζα φέρεται να αγοράστηκε ως εμπόρευμα στις 16.07.2011 από τη M. M., η οποία την εποχή εκείνη διέμενε στην Κάρπαθο. Για το σκοπό αυτό κατέβαλε στον D. I. κάτοικο Ουγγαρίας, το ποσό των 1.000 ευρώ, ο οποίος εξέδιδε και εκμεταλλευόταν οικονομικά την ανήλικη στην Ουγγαρία, όπου εκπορνευόταν. Για τον ανωτέρω σκοπό η M. M. μετέβη στην Ουγγαρία, οδικώς, μαζί με δύο Καρπάθιους. Αφού παρέλαβαν την ανήλικη ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα. Από τις 20.07.2011 έως και τις 13.10.2011, οπότε και συνελήφθησαν, η M. M. εξέδιδε την 16χρονη έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Στα ραντεβού με τους άνδρες, με τους οποίους συνευρέθηκε κατόπιν μεσολάβησης της M. M., τη συνόδευε πάντα η τελευταία, σε περίπτωση δε που αδυνατούσε, την παρακολουθούσε ο B. D., ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να διαφύγει και να ενημερώσει τις αρχές, ενώ το αντίτιμο κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η συνεύρεση με ένα πελάτη κόστιζε 50 ευρώ, οι δύο συνευρέσεις με τον ίδιο πελάτη 70 ευρώ, ενώ μία ολόκληρη ώρα κόστιζε 100 ευρώ.

Στο διάστημα της εκμετάλλευσής της, η 16χρονη επιχείρησε να αποδράσει πλην όμως η M. M. την εντόπισε και την χτύπησε πολύ, φοβίζοντάς την τόσο, ώστε να μην επιχειρήσει ξανά να αποδράσει.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο B. D. συνόδευσε την ανήλικη στην Αθήνα, την οδήγησε σε οίκο ανοχής, η ακριβής τοποθεσία του οποίου δεν διαπιστώθηκε, όπου την εξέδιδε για λογαριασμό της M. M., για πέντε ολόκληρες ημέρες, εισπράττοντας όλο το χρηματικό αντίτιμο των συνευρέσεων.
Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Κάρπαθο, όπου η M. M. συνέχιζε να την εκδίδει μέχρι τη σύλληψή τους, πλην ενός ολιγοήμερου ταξιδιού της στην Αθήνα προκειμένου να προβεί σε άμβλωση λόγω ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, συνεπεία, της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης.

Περί το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2011, η 16χρονη έστειλε μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook σε μια 15χρονη φίλη της, ομοεθνή της, προσκαλώντας την να την επισκεφτεί για λίγες ημέρες στην Ελλάδα, όπου ήδη βρισκόταν η τελευταία, η οποία και θα την φιλοξενούσε. Αποδεχόμενη την πρόσκληση αυτή ταξίδεψε από την Ουγγαρία στην Ελλάδα, όπου και αφίχθη στις 29.09.2011.
Στην Αθήνα την παρέλαβε ο B. D. (γνωστός και ως TONY) και μαζί με την N. M. ταξίδεψαν την επόμενη ημέρα ακτοπλοϊκώς στην Κάρπαθο, όπου τους περίμενε η M. M.. Την επομένη ημέρα κιόλας η M. M. της ανακοίνωσε, πως θα δούλευε για εκείνη, ως πόρνη. Όταν η 15χρονη επιχείρησε να φύγει ανεκάλυψε πως η M. M. της είχε αφαιρέσει την τσάντα και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, ενώ την απείλησε πως σε περίπτωση απόπειρας φυγής, θα τη χτυπούσε.

Η 15χρονη συνευρέθηκε ερωτικά, μετά από μεσολάβηση της M. M., η οποία έκλεινε τα σχετικά ραντεβού και εισέπραττε το τίμημα, με μεγάλο αριθμό ανδρών σε διάφορα σημεία της Καρπάθου. Κατά το διάστημα της απουσίας της M. M. στην Αθήνα, τα ραντεβού έκλεινε η N. M..
Μεταξύ των ανδρών που συνευρέθηκαν με την 15χρονη ήταν ένας αλλοδαπός και δύο ιατροί. Το αντίτιμο κάθε συνεύρεσης ήταν 50 ευρώ, το οποίο εισέπραττε αποκλειστικά η M. M., χωρίς ποτέ να αποδώσει κάποιο χρηματικό ποσό στην ανήλικη.
Στις 12.10.2011 και μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, οι αστυνομικοί του AT Καρπάθου διενήργησαν έρευνα σε οικία στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου διέμεναν οι M. M., B. D., N. M. και οι δύο ανήλικες.
Στις 13.10.2011 συνελήφθησαν στο λιμένα Καρπάθου οι M. M. και η 16χρονη. Μετά από σωματικό έλεγχο στην τελευταία, βρέθηκε στην κατοχή της μία χάρτινη συσκευασία, κρυμμένη στο στηθόδεσμό της με 5 γρ. ινδικής κάνναβης. Στη τσάντα της M. M. βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 288 προφυλακτικά καθώς και 2 λιπαντικά τζελ για μασάζ.

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων είναι οι κ.κ. Μ. Κουτσούκος, Στ. Αλεξανδρής, Μηνάς Τσέρκης, Κ. Διακονής, Μ. Ιωαννίδης, Κ. Βαϊνάς, Δ. Μουτάφης, Ι. Γιαλλούσης, Ν. Μπόλκας, Κ. Βολονάκη και Α. Καραολάνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου