Ειδήσεις

Δεν αίρεται η συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών

Mε απόφαση που εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ρόδου κ. Πέτρος Πρέκας απορρίφθηκε η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο Δήμος Ρόδου, για την άρση της συντηρητικής κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών του μέχρι του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ.

Μια 78χρονη ζωγράφος, ιδιοκτήτρια ακινήτου στο Ροδίνι, έχει βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να αξιοποιήσει ή να χρησιμοποιήσει το ακίνητό της από το έτος 1973, όταν δεσμεύτηκε δυνάμει απαλλοτρίωσης υπέρ του Δήμου Ρόδου, για τη δημιουργία χώρου πρασίνου.
Αποζημίωση για το ακίνητο δεν κατεβλήθη μέχρι σήμερα, ενώ η 78χρονη, που ζει με μια μικρή σύνταξη, αναγκάζεται να πληρώνει τον αναλογούντα φόρο για το ακίνητο που έχει δεσμεύσει ο Δήμος.

Η υπόθεση, όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, έφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο και η δημοτική αρχή, που θα μπορούσε να είχε εξοφλήσει την απαίτηση μέσω επιχορήγησης από το πράσινο ταμείο του ΥΠΕΚΑ, όπως της ζητήθηκε εγγράφως από την 78χρονη, επέλεξε το δρόμο της δικαστικής αντιπαράθεσης και της όξυνσης.
Χαρακτηριστικό των κακών έως κάκιστων χειρισμών του Δήμου Ρόδου είναι και το γεγονός ότι με δημόσιες δηλώσεις τους,τόσο ο δήμαρχος Ρόδου όσο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, επεδίωξαν να πείσουν ότι πρόκειται για δασικό ακίνητο πράγμα που έχει ωστόσο κριθεί αμετακλήτως από τα πολιτικά δικαστήρια.
Περισσότερα στην αυριανή έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου