Ρεπορτάζ

Αθώος υποβάθμισης περιβάλλοντος ο Θεοδόσης Κολιάδης

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου κ. Θεοδόσιος Κολιάδης, πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου, κατηγορούμενος για υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ως υπαίτιος του ότι στην Καλλιθέα Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα από 11-8-2014 έως 31-1-2017, προκάλεσε υποβάθμιση του περιβάλλοντος με παράλειψη που αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου 1650/1986 ή των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του.
Ειδικότερα, στον ανωτέρω χρόνο, στη θέση «Αμμούδες» Καλλιθέας, στο ρέμα που διέρχεται ανάμεσα από τις ξενοδοχειακές μονάδες «La Marquise» και «Louis Colossos», εφέρετο να μην φρόντισε για την διευθέτηση της κοίτης στο σημείο εκβολής του ρέματος, ούτως ώστε η φυσική ροή των υδάτων και η αποχέτευσή τους να πραγματοποιείται απρόσκοπτα στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιφανειακά λιμνάζοντα ύδατα που είχε ως επακόλουθο την ύπαρξη κουνουπιών και την δημιουργία εστίας μόλυνσης στην περιοχή, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον και δημιουργώντας οχληρή και ανθυγιεινή κατάσταση σε βάρος των περίοικων και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα.
Ο ίδιος χθες δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Γιαννακού, ανέπτυξε αυτοτελή ισχυρισμό περί εξάλειψης του αξιοποίνου, λόγω απαράδεκτης άσκησης της ποινικής δίωξης.
Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε ότι ευθύνη για την διευθέτηση του προαναφερθέντος ρέματος υπάρχει αποκλειστικά στις αρμόδιες υπηρεσίες είτε της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είτε της Περιφέρειας και σε καμιά περίπτωση στην υπηρεσία της Δ/νσης Τεχνικών έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου στην οποία ήταν προϊστάμενος.
Ουδέποτε δε ανατέθηκαν οι ανωτέρω αρμοδιότητες με απόφαση του Γενικού Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης της μελέτης, ανάθεσης και εκτέλεσης έργων διευθέτησης /αντιπλημμυρικής προστασίας και εργασίες συντήρησης στους οικείους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού όταν το υπό μελέτη υδατόρεμα βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στα διοικητικά τους όρια και δεν αποτελεί κλάδο άλλου υδατορέματος, και συγκεκριμένα στον Δήμο της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου