Είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα τον Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα τον Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια. Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown».

Επίσης, τόνισε πως «η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από την πολιτεία, με τη συνδρομή της επιτροπής των ειδικών».

Μιλώντας για τη κυβερνητική στήριξη προς τους Δήμους, είπε: «Τεράστια είναι η στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση και στις περιφέρειες», εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσο διαρκεί η καραντίνα οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη. Επίσης, δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Για όσους χρωστούν στους Δήμους έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

Πηγή: newpost.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ