Τοπικές Ειδήσεις

Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια του 2021

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται αυτό το διάστημα γύρω από την υπογραφή των νέων συμβολαίων για την τουριστική σεζόν του 2021. Και ενώ συνήθως τέτοια εποχή, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και έχουν πέσει οι υπογραφές, η παράταση της σεζόν μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου σε συνδυασμό με το lockdown και τους όποιους περιορισμούς προκαλεί αυτό το καθεστώς στην επικοινωνία μεταξύ των επιχειρηματιών και των τουρ οπερέιτορς, συντελούν στην συνέχεια των διαπραγματεύσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν γύρω στον Ιανουάριο.
Όπως φαίνεται, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλάζουν τα δεδομένα. Σαφώς και υπάρχουν μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι με σταθερές συνεργασίες με τους τουρ οπερέιτορς, οι οποίες επαναλαμβάνονται και το 2021 χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, ωστόσο αναδύονται νέες ευκαιρίες για τον προορισμό και τον κλάδο της φιλοξενίας.
Μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί οι οποίοι μπορεί να έδιναν μέχρι τώρα έμφαση στις ανταγωνιστικές αγορές της Ισπανίας και της Τουρκίας, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα θέλοντας να μεγαλώσουν τα προγράμματά τους στους προορισμούς της χώρας, με τη Ρόδο να αποτελεί μία από τις βασικές τους επιλογές. Όπως όλα δείχνουν, η Ρόδος βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξαργυρώσει την καλή φήμη που «έχτισε» κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, μίας ιδιαίτερα δύσκολης και απαιτητικής σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα γύρω από τα συμβόλαια της επόμενης τουριστικής σεζόν και όπως φαίνεται, οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021. Διαφαίνονται από τις μέχρι τώρα επαφές νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες συνεργασίας.
Η Ρόδος, θα επωφεληθεί από το κληροδότημα της φετινής σεζόν, από την καλή εικόνα που έχτισε ως προορισμός. Σε σύγκριση με άλλους προορισμούς, διαχειρίστηκε με επιτυχία τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία. Είχε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα σε επίπεδο κρατήσεων, διαχείρισης κρουσμάτων και εξυπηρέτησης των πελατών. Αυτή την επιτυχία είναι έτοιμη να καρπωθεί η Ρόδος. Και θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα, όταν ξεκινήσουν τα early bookings γύρω στον Ιανουάριο με Φεβρουάριο. Σαφώς και δεν περιμένει κανείς ότι θα γυρίσουμε στα επίπεδα του 2019. Μπορούμε όμως να προβλέψουμε με ασφάλεια ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε σε σημαντικό βαθμό το κενό που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού. Προφανώς και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις τουριστικές ροές, η κυκλοφορία του εμβολίου κατά του Covid -19», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Α. Χατζηλιαμής.
Black Friday & Cyber Monday και στα συμβόλαια!
Σε ό,τι αφορά στις τιμές των συμβολαίων, δεν παρατηρείται κάποια μεταβολή σε σύγκριση με το 2020. Τα φετινά συμβόλαια αποτελούν τη βάση των συμβολαίων του 2021 ωστόσο προσφορές των early bookings και προσφορές black Friday kai Cyber Monday, προωθητικές ενέργειες που φέτος για πρώτη φορά υιοθετούν οι τουρ οπερέιτορς ώστε να επιτευχθεί μία καλή ροή στις κρατήσεις και να αποφευχθούν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηλιαμής θα ήταν «καταστροφικές».
«Οι τιμές εκτιμώ ότι θα κυμανθούν από το +5% έως το -5% με έμφαση στο μείον. Οι περισσότεροι τουρ οπερέιτορς πέρα από τα early bookings προβαίνουν και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για να πουλήσουν και να αποφευχθεί το φαινόμενο των μαζικών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής που θα ήταν το απευκταίο/καταστροφικό σενάριο», είπε ο κ. Χατζηλιαμής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου