Τοπικές Ειδήσεις

«Ανάγκη για παράταση των μέτρων στήριξης των ναυτικών ημερόπλοιων. Κατάθεση Αναφοράς»

Κοινή αναφορά κατέθεσαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με την ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης των ναυτικών που εργάζονται στα ημερόπλοια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στηριζόμενοι σε σχετική επιστολή του Σωματείου Ημερόπλοιων Τουριστικών Σκαφών Κέρκυρας, επισημαίνουν ότι ο κλάδος, λόγω και της μειωμένης φετινής τουριστικής κίνησης, βιώνει σημαντικό πλήγμα εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας, με αποτέλεσμα πολύ ναυτικοί ημερόπλοιων να βρίσκονται σε παρατεταμένο καθεστώς ανεργίας, ακόμη και σήμερα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, υπογραμμίζεται στην σχετική αναφορά, δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ναυτικών της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ η σχετική ρύθμιση (παρ. 4 , άρθρο 40, ΦΕΚ 90, τεύχος Α, 01-05-2020, Μέτρα στήριξης ναυτικών) που προέβλεπε κατ’ εξαίρεση πρόγραμμα επιδότησης ανέργων ναυτικών για 6 μήνες, έληξε στις 30/10/2020, την ώρα που αρκετοί ναυτικοί ημερόπλοιων και οι οικογένειές τους είναι αντιμέτωποι με τις αρνητικές συνέπειες της διπλής κρίσης. Ειδικά εν μέσω μιας ακόμη περιόδου εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία της Οικονομίας και ενώ η τουριστική περίοδος έχει ουσιαστικά εκπνεύσει, η παράταση της εν λόγω ρύθμισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε ο κλάδος των ναυτικών ημερόπλοιων να μπορέσει να επιβιώσει. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να λάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου