Ειδήσεις

Δίοδος: Η δεύτερη βιωματική δράση αξιοποιώντας το βιβλίο “Πλάθοντας ανθρώπους”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σύγχρονου Ανθρώπου με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να δημιουργηθεί ομάδα με στόχο την παρουσίαση και συζήτηση ενός  βιβλίου κάθε φορά, με θέματα που αφορούν στη στάση ζωής που επιλέγουμε.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός ζωντανού χώρου ανταλλαγής πληροφόρησης και προβληματισμών μέσω της αυτοδιαχειριζόμενης μόρφωσης. Η κάθε συνάντηση θα πλαισιώνεται από βιωματικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00-20.30 στο χώρο της Διόδου – Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο).

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά καθημερινά από 8.30-14.30 στο 22410-77205.

Στη συνάντηση το βιβλίο που θα αξιοποιηθεί είναι « Το Πλάθοντας Ανθρώπους» της Βιρτζίνια Σατίρ.

Βιρτζίνια Σατίρ

Πιστή στην πεποίθηση της ότι τα συγκροτημένα άτομα προέρχονται από αρμονικές και συγκροτημένες οικογένειες, η κορυφαία στο χώρο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας Αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ  εξηγεί στο βιβλίο αυτό την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και στο χαρακτήρα που διαμορφώνει μεγαλώνοντας κάθε παιδί.

Η συγγραφέας, με σαφή και κατανοητό τρόπο, εξετάζει βασικά θέματα της διάπλασης του ατόμου, των διαπροσωπικών σχέσεων και του κύκλου της ζωής (Αυτοεκτίμηση, Μορφές Επικοινωνίας, Οργάνωση της οικογένειας, Οικογένεια και Κοινωνία κ.α.), ενώ σκιαγραφεί τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογένεια στου μέλλοντος.

 Όλα τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται δωρεάν.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου