Ειδήσεις

Παπανδρέου – Βενιζέλος: Αίτηση… διαζυγίου μετά το ραντεβού

Διαφωνίες με την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο η οποία πραγματοποιήθηκε σε ψυχρό κλίμα παρά τις διαβεβαιώσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι η συνάντηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου ανέτρεψε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και εκτιμάται ότι αποτελεί δείγμα γραφής για τον πρώην πρωθυπουργό ότι θα κλιμακώσει την αντιπαράθεση στο μέλλον.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η ανακοίνωση αποτελεί προπομπό για την μη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης. Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα γνωστοποιήσει τις προτάσεις του γραπτώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένεται να γνωστοποιηθούν και στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου που άναψε φωτιές στην Χαρ. Τρικούπη έχει ως εξής:

«Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου, είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ’ επανάληψη δημοσίως – και για τη χώρα και για το Κίνημα.

Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στην συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος.

Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.»

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου