Τοπικές Ειδήσεις

SOS εκπέμπει η τράπεζα αίματος των παιδιών με καρκίνο «Ροδαυγή»!

Καμία φιάλη αίματος για τους ασθενής που χρήζουν μετάγγιση. Μετά από ενέργειες της προέδρου του συλλόγου παιδιών με καρκίνο «Ροδαυγή», κ. Κατερίνας Παπαχατζή, δημιουργήθηκε πρόσφατα και Δωδεκανησιακή Τράπεζα Αίματος για τα παιδιά που είναι αντιμέτωπα με τον παιδικό καρκίνο στα νησιά μας.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά –αλλά και ενήλικες- που χρήζουν μετάγγιση αίματος, οι οποίες δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο του νησιού μας, αφού δεν υπάρχει επάρκεια ούτε κάν στην πιο απλή ομάδα αίματος που είναι η Α+.

Σίγουρα το πρόβλημα στην αιμοδοσία δεν είναι μόνο σε τοπικό επίπεδο, όμως πρέπει να αναφερθούμε στην τοπική κοινωνία ότι οι ζωές κάποιων συνανθρώπων μας πραγματικά κρίνονται από την δική μας συμμετοχή ώστε να δοθεί λύση, έστω και μερική, στο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει στην αιμοδοσία.

Όλο αυτό κοστίζει μόνο 10 λεπτά από το χρόνο του καθενός, από όλους εμάς, όμως για αυτά τα παιδιά είναι ημέρες ανάσας για το αυτονόητο που λέγετε «ζωή», μην περιμένουμε ο κίνδυνος να χτυπήσει την δική μας πόρτα για να ξεβολευτούμε από την καρέκλα μας και να δράσουμε ανάλογα.

Οι προσπάθειες της υπενθύμισης και της ενημέρωσης σε ότι αφορά την αιμοδοσία, θα συνεχίζονται μέχρι να καταφέρουμε να νοιώσουμε ότι άρχισαν να καλύπτονται οι ανάγκες αίματος ώστε να κοιμούμαστε με ήσυχη την συνείδηση μας μέσα από την προσφορά μας.

Κλείνοντας εδώ, αφήνουμε στην συνείδηση του κάθε ενεργού πολίτη, του καθένα από εμάς, διότι τα παιδιά μας… είναι το μέλλον μας, και εμείς το παράδειγμά τους!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου