Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για τις αμέσως επόμενες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα εργασιακά στην χώρα μας, με σημείο αιχμής τον Τουρισμό και τους απασχολούμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις, εκφράζει σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας.
Αισιόδοξος, ωστόσο, εμφανίζεται για τις εξελίξεις στην ΓΣΕΕ αφού ετοιμάζεται πλέον, μετά από πολλές περιπέτειες, να προχωρήσει σε Συνέδριο με στόχο να εκλέξει νέα διοίκηση ενώ μιλάει και για την διαδικασία της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στον ΟΑΕΔ Ρόδου και Αρχαγγέλου.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Χατζησάββα, μετά την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, θα ήθελα να μας πείτε ποιοι είναι οι φόβοι σας σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Κοιτάξτε, κατατέθηκε το νομοσχέδιο αλλά δυστυχώς δεν έχουμε δει καμία τροποποίηση –παρά το γεγονός πως έχουν γίνει δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι κύριες διαφωνίες μας, εστιάζονται σε δύο σημεία. Η μία έχει να κάνει με τις προβλέψεις του ν/σ ότι για να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρχουν μειωμένοι μισθοί, λειψά εργατικά δικαιώματα ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να κερδίζουν –και κατ’ επέκταση να μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.
Επαναφέρουν το ζήτημα ότι ο εργαζόμενος για την κάθε επιχείρηση είναι κόστος, ενώ στην ουσία, είναι πλούτος. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος που θα φέρει τον πλούτο και το κέρδος στην επιχείρηση θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος, καλά αμειβόμενος ώστε να μπορέσει, αφενός να αποδώσει καλύτερα και αφετέρου, το εισόδημά του, να το διαθέσει στην αγορά.
Το ν/σ προβλέπει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια επιχείρηση επικαλεστεί οικονομικά προβλήματα, θα μπορεί να μην εφαρμόσει όσα ισχύουν από τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις –ανά κλάδο- ή ακόμη χειρότερα, ακόμη και ολόκληρες περιοχές να δηλώσουν ότι έχοντας προβλήματα να έχουν την ευχέρεια να το κάνουν αυτό. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται ‘εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων’ ενώ δεν υπάρχει ευκρινής οριοθέτηση. Παράδειγμα: το πρόβλημα με την κατάρρευση της Thomas Cook. Μπορεί όποια επιχείρηση θελήσει, επικαλούμενη έμμεση ζημιά που μπορεί να προκλήθηκε από αυτό, να μεταφέρει το πρόβλημα στους εργαζόμενους της.
Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Μερικές επιχειρήσεις, έφτιαχναν ενώσεις προσώπων με δικές τους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (με 5-10 άτομα) και όταν ξεκινούσε η τουριστική περίοδος, οι εργαζόμενοι απασχολούνταν με μειωμένους μισθούς. Είχαμε ήδη κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, στις οποίες κάναμε παρέμβαση και πιέσαμε για την Σύμβαση αυτή. Είναι συνεπώς μία πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση –ειδικά σε περιοχές όπως η δική μας. Θέλουμε να υπάρχει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση αλλά και Κλαδικές (τοπικές) Συμβάσεις ώστε να κατοχυρώνονται οι εργαζόμενοι.
• Μιας και μιλήσατε για την κατάρρευση της Thomas Cook, έχετε εικόνα αυτή την στιγμή για την κατάσταση στην Ρόδο; Διότι ακόμη και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και ενημέρωση –αν και επέδειξαν άμεσα ανακλαστικά για να καλύψουν τα κενά ενόψει της επόμενης σεζόν. Με μία λέξη: ανησυχείτε;
Σίγουρα, σε ορισμένες επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κατάρρευση της Thomas Cook. Θα έπρεπε να είχαν υπολογίσει κάθε ενδεχόμενο και να μην βιαστούν να το μετακυλήσουν στους εργαζόμενους –είτε σε τρίτους, όπως οι προμηθευτές. Υπάρχει πρόβλημα στην Ρόδο αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο σε άλλες περιοχές ή όσο φοβόμασταν ότι μπορούσε να γίνει. Τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην Ρόδο που ήταν ιδιοκτησίας της Thomas Cook, έκλεισαν φυσιολογικά χωρίς προβλήματα, ούτε μαζικές απολύσεις κ.λπ.
Ελπίζω του χρόνου να μην έχουμε κανένα πρόβλημα στον απόηχο των όσων συνέβησαν. Εμείς συγκεντρώνουμε στοιχεία και παρακολουθούμε το θέμα. Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση και ο ΟΑΕΔ έχουν λάβει απόφαση να έχουν μειωμένες προϋποθέσεις για τα επιδόματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που υπέστησαν προβλήματα από την κατάρρευση της Thomas Cook αλλά να δώσει και παράταση ενός μήνα στο επίδομα ανεργίας.
Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό στην κυβέρνηση, η οποία είχε τα ανακλαστικά και κατάλαβε το πρόβλημα. Ωστόσο, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις που να δίνουν τις εντολές στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να εφαρμόσουν αυτή την απόφαση. Από την στιγμή που δεν έχει έρθει η εγκύκλιος, ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να κινηθεί και να λάβει μέτρα για να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους. Πάντως, δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα στην Ρόδο. Συναντήσαμε και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος έχει την ίδια άποψη για το θέμα ώστε να μην μεταφερθεί είτε στους εργαζόμενους, είτε στους προμηθευτές.
• Μιας και αναφερθήκατε στο επίδομα ανεργίας, προετοιμάζεστε για να αντιμετωπίσετε τα τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις φέτος στους δικαιούχους; Κάθε χρόνο με το κλείσιμο της σεζόν, βλέπουμε μια εικόνα λίγο – πολύ γνωστή στον ΟΑΕΔ.
Ευτυχώς, η τουριστική περίοδος εξελίχθηκε καλά και τα ξενοδοχεία στην Ρόδο θα κλείσουν τέλος του Οκτωβρίου –μερικά στις αρχές Νοεμβρίου. Συνεπώς και οι απολύσεις γίνονται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Όμως καταγράφεται ήδη μια ροή τόσο στον ΟΑΕΔ της Ρόδου όσο και του Αρχαγγέλου για τα επιδόματα ανεργίας. Προς το παρόν, η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη.
Οπωσδήποτε ο όγκος θα είναι τέτοιος που θα δημιουργηθούν προβλήματα. Το έχω ξαναπεί: δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε ένα καλό επίπεδο συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ Ρόδου ώστε να μπορούμε να εμπλακούμε κι εμείς σαν Εργατικό Κέντρο και σωματεία, στην διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες στην διεκπεραίωση.
Στην Κρήτη είναι ήδη θεσμός και πολλοί συνάδελφοι είτε στο Ρέθυμνο, είτε στο Ηράκλειο, είτε στα Χανιά, είτε στον Άγιο Νικόλαο (τα εργατικά κέντρα με τα οποία συνεργαζόμαστε στενά) έχουν το δικαίωμα να συγκεντρώνουν τις πρώτες εγγραφές ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος και να διευκολύνουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την ροή των αιτήσεων. Δυστυχώς εδώ στην Ρόδο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ Ρόδου δεν το δέχεται ενώ εμείς έχουμε προσφέρει ‘χείρα βοηθείας’. Δυστυχώς, δεν αναμένουμε τίποτε νέο. Το προσωπικό είναι σχεδόν το ίδιο αν και θα έρθουν συνάδελφοι από άλλες περιοχές της χώρας, για να δώσουν βοήθεια. Πάνω από 3.000 αιτήσεις θα αποσταλούν πάλι σε τμήματα άλλων περιοχών για να βγουν οι αποφάσεις. Στον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου, δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα. Η συνεργασία μας με τον εκεί διευθυντή είναι πολύ καλή κι εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε (εθελοντικά) για να βγαίνουν τα επιδόματα πιο γρήγορα. Εύχομαι και ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι.
• Με την διοίκηση της ΓΣΕΕ τι γίνεται; Είστε αισιόδοξος ότι θα γίνει τελικά, συνέδριο και εκλογές για την ανάδειξη νέας;
Έχουμε μια θετική εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Θυμάστε ότι είχαμε κάνει προσφυγή αρκετά εργατικά κέντρα της χώρας – μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου- για να διοριστεί διοίκηση της ΓΣΕΕ με την ίδια σύνθεση και τους συσχετισμούς που είχαν αποτυπωθεί και στο προηγούμενο συνέδριο και να γίνουν οι εκλογές. Από την πλευρά του ΠΑΜΕ έγινε προσφυγή όπου αποκλείονταν όλα τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη που διετέλεσαν στην ΓΣΕΕ μέχρι σήμερα. Βγήκε απόφαση, δικαίωσε απολύτως την προσφυγή των εργατικών κέντρων της χώρας και ορίστηκε νέα διοίκηση.
Με δικαστική απόφαση, λοιπόν, προχωράμε άμεσα σε Συνέδριο και εκλογές για νέα διοίκηση. Ο καθένας που θέλει να λέει ότι ζει σε δημοκρατική χώρα που σέβεται τους νόμους και τους θεσμούς, πρέπει να σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης.
Η διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα σε λίγες μέρες και σε ένα εξάμηνο θα γίνει συνέδριο. Ωστόσο, όλα αυτά με τα επεισόδια και την εμπόδιση των συνεδρίων, μας έχουν πάει πολύ πίσω εδώ και έναν χώρο. Η ΓΣΣΕ είναι τραυματισμένη και γι αυτό δίνουμε δικαίωμα στην κεντρική εξουσία να παρεμβαίνει στις λειτουργίες μας. Εμείς και η ακραία συμπεριφορά κάποιων, έχει δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και ήδη στο ν/σ που θα έρθει προς ψήφιση, περιλαμβάνονται και διατάξεις που έχουν να κάνουν με την οργάνωση και λειτουργία των συνδικάτων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ