Περισσότερες από 106 χιλ. αναμένεται πως θα είναι φέτος οι καταχωρήσεις ακινήτων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (τύπου Airbnb), οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε ξένους τουρίστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ο αριθμός των καταλυμάτων που προσφέρονται για ολιγοήμερη μίσθωση αυξάνεται ραγδαία, καταγράφοντας τα τελευταία τρία χρόνια άνοδο 22%: πέρσι, ο αριθμός των των καταχωρήσεων στις πλατφόρμες σε όλη τη χώρα ήταν 95,6 χιλ., ενώ το 2015 ανέρχονταν σε 87 χιλ.

Το σύνολο των ακινήτων που προσφέρεται ξεπερνά πλέον τις 63 χιλ. (από 52 χιλ. το 2015), κυρίως στην Αθήνα και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, εκ των οποίων 21 χιλ. ακίνητα έχουν ειδικό σήμα, ενώ τα 42 χιλ. λειτουργούν χωρίς πλαίσιο. Αντίστοιχα, καταγράφονται πάνω από 25 εκατ. διανυκτερεύσεις, με τη δαπάνη για τη διαμονή να φτάνει τα 861 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μερίδιο, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, κατέχει η Airbnb και ακολουθεί η πλατφόρμα της TripAdvisor.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ