Αθλητικά

Ηρακλής Μαριτσών: «Είμαστε αντίθετοι με τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές»

Η δημοσίευση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έφερε την αντίδραση του Ηρακλή Μαριτσών, όσον αφορά την απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα.
Οι «πράσινοι» με επιστολή τους προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ειδικό γραμματέα της Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ και την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της Γ.Γ.Α. , εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές, ζητώντας να επανεξετάσουν το θέμα.
Ταυτόχρονα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υπόλοιπο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο εξασφαλίζει την υγεία των αθλητών.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς: Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη
Προς: Τον Ειδικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Γ.Γ.Α., Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Θέμα: Υγειονομικό πρωτόκολλο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οικονομική ενίσχυση σωματείων
Μαριτσά, Ρόδος, Δωδεκάνησα 19/8/2020 Α.Π 25/2020
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ.
Μετά την δημοσίευση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εκφράζουμε καταρχήν την ικανοποίησή μας διότι μέσα από την πλήρη εφαρμογή του, θωρακίζεται με τον καλύτερο τρόπο η ασφάλεια των αθλητών κάθε σωματείου ενόψει της παγκόσμιας υγειονομικής απειλής COVID-19. Αποτελεί απόλυτη υποχρέωση και ευθύνη η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων και είμεθα πεπεισμένοι πως όλα τα σωματεία της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Δωδεκανήσου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση της υγείας των αθλητών και ασκουμένων εις στις οικίες εγκαταστάσεις.
Ωστόσο, δια του παρόντος θέλουμε να επισημάνουμε την αντίθεσή μας επί των όσων προβλέπονται στο σχετικό πρωτόκολλο και αφορούν την διεξαγωγή αγώνων δίχως θεατές. Κύριε Υπουργέ, με απόλυτη ευθύνη αποδεχόμαστε τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι φορείς των ομάδων και με χαρά να επωμιστούμε την ευθύνη και τον ρόλο του ‘’εγγυητή’’ σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική πρόκληση.
Όμως κύριε Υπουργέ δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη με ποια κριτήρια αποφασίστηκε ο αποκλεισμός θεατών από τους επίσημους αγώνες στα γήπεδα της Δωδεκανήσου. Ειδικότερα, η χωρητικότητα των θεατών ανά γήπεδο για την διεξαγωγή αγώνων της ερασιτεχνικής κατηγορίας Δωδεκανήσου δεν ξεπερνούν τις 300 θέσεις. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων με γνώμονα ότι θα τηρούνται στο έπακρο τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, τα οποία ορίζουν ασφαλείς αποστάσεις για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κατά την παραμονή καθήμενων θεατών στη ζώνη 3 και στις κερκίδες, πάντα με ανάλογη εφαρμογή του εκάστοτε πρωτοκόλλου, ενώ εναλλακτικά θα μπορούσε να εξεταστεί μέγιστος επιτρεπτός αριθμός θεατών ανάλογα με την χωρητικότητα κάθε γηπέδου.
Εκτιμούμε ότι η μερική δυνατότητα εισόδου θεατών θα διασφάλιζε τα απαραίτητα έσοδα για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας και ιατρικού προσωπικού. Επειδή αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε πλήρως το έργο της πολιτείας για την αντιμετώπιση του COVID-19 και εφόσον τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό να επανεξεταστεί, αιτούμαστε την προσωρινή αναστολή του μέτρου απαγόρευσης θεατών σε αγώνες της Α’ και Β’ Κατηγορίας Δωδεκάνησου μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος στις 16-17 Οκτωβρίου 2020 και να εξεταστεί η τυχόν επαναφορά του μερικώς ή ολικώς κατά τις επικρατούσες επιδημιολογικές συνθήκες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, οι εξελίξεις αυτές επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη οικονομικής στήριξης των αθλητικών σωματείων και είμεθα πεπεισμένοι ότι ήδη εργάζεστε προς αυτή την κατεύθυνση και είμεθα σίγουροι ότι τόσο εσείς όσο και οι αρμόδιοι φορείς της Κυβέρνησης θα έχετε άμεσα απτά αποτελέσματα.
Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ελληνικού αθλητισμού και ειδικά υπό αυτές πρωτόγνωρες συνθήκες η έμπρακτη οικονομική στήριξη της Πολιτείας κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος Εμμανουήλ Παπαδημήτρης
Ο γενικός γραμματέας Στέργος Λ. Κασέκας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου