Ειδήσεις

Στην Κομισιόν πήγε το θέμα του κλεισίματος των τραπεζών στα μικρά νησιά το ΕΔΜΝ

ΣΤΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΗΓΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.
Επιστολή απεύθυνε το ΕΔΜΝ στους δυο αρμόδιους Επιτρόπους και αντιπρόεδρους της κομισιόν κους Βάλντις Ντομπρόβσκις καιΓίρκι Κάταϊνεν. Συγκεκριμένα το ΕΔΜΝ έστειλε επιστολή από τις 15 Αυγούστου, στον Αρμόδιο Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης και στους δυο αντιπρόεδρους ζητώντας τους: 1. Να μη κλείσουν ούτε μια μέρα τα υποκαταστήματα στα μικρά νησιά.
2. Να σταματήσουν κάθε χρόνο οι τέτοιου είδους απειλές των τραπεζών προς τα απομακρυσμένα μικρά νησιά μας και
3. Να εξεταστεί η δυνατότητα στην υπό μελέτη ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, η μόνιμη υποστήριξη μικρών περιφερειακών νησιών με έμφαση στον αναπτυξιακό χαρακτήρα, την βιωσιμότητα των μικρονησιωτικών κοινωνιών και την ενίσχυση της Παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Το ΕΔΜΝ τονίζει ιδιαίτερα το κριτήριο του Έλληνα μικρωνησιωτη ως Ευρωπαϊκού πολίτη. Τέλος να σημειώσουμε ότι το ΕΔΜΝ έχει την αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών.
 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου