Ειδήσεις

«Κρουαζιερόπλοια με Κινέζους τουρίστες τον Ιανουάριο στη Ρόδο. Το Υπουργείο οφείλει να διευκολύνει τη διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου»

Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τα επικείμενα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο με Κινέζους τουρίστες και την ανάγκη διευκόλυνσης και απλοποίησης των διαδικασιών διαβατηριακού ελέγχου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι τον Ιανουάριο, με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τη Ρόδο, ξεκινούν δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων με επιβάτες Κινέζους τουρίστες.

Οι προσεγγίσεις στη Ρόδο θα είναι δύο φορές την εβδομάδα με διανυκτέρευση, κάτι που σημαίνει σημαντικά έσοδα για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα, είναι οι διαδικασίες διαβατηριακού ελέγχου που, συνήθως, είναι χρονοβόρες και ζητά από το Υπουργείο εγγυήσεις, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων για να επιταχυνθούν και να απλοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει:

«Σε μια κακή χρονιά για την κρουαζιέρα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Χειμερινά δρομολόγια για την κρουαζιέρα στη Ρόδο δεν υπάρχουν και η συγκεκριμένη προοπτική επιβάλλει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες διαβατηριακού ελέγχου για τους Κινέζους τουρίστες, που αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη και αναδυόμενη αγορά από την οποία η χώρα μας μπορεί να κερδίσει χιλιάδες επισκέπτες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών
(Υπόψιν Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη)

ΘΕΜΑ: «Ευέλικτες και απλοποιημένες διαδικασίες για τους Κινέζους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων που θα εκτελούν χειμερινά δρομολόγια στη Ρόδο»

Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένο ότι και το 2018 είναι μια κακή χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα, η χώρα μας έχει ανάγκη από κάθε νέα προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου. Ιδιαίτερα όταν αυτή προγραμματίζεται για τη χειμερινή περίοδο.

Μια τέτοια προοπτική αναδεικνύεται από τις τριήμερες κρουαζιέρας που ξεκινούν τον Ιανουάριο με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τη Ρόδο και με επιβάτες Κινέζους τουρίστες.

Οι προσεγγίσεις στη Ρόδο θα είναι δύο φορές την εβδομάδα με διανυκτέρευση, κάτι που σημαίνει σημαντικά έσοδα για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Η Κινεζική αγορά είναι μια νέα αναδυόμενη αγορά για την κρουαζιέρα, την οποία οφείλει να ανοίξει η χώρα μας διεκδικώντας να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Το μεγάλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα, είναι οι διαδικασίες διαβατηριακού ελέγχου που συνήθως είναι χρονοβόρες.

Το Υπουργείο οφείλει να εγγυηθεί την επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών διαβατηριακού ελέγχου για τα συγκεκριμένα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων με τους Κινέζους τουρίστες στη Ρόδο.

Εφόσον υπάρχουν οι συγκεκριμένες εγγυήσεις από την πλευρά του Υπουργείου είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και των δρομολογίων.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Με δεδομένη την προγραμματισμένη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο με Κινέζους τουρίστες από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών διαβατηριακού ελέγχου για τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου