ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κολοκυθιά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κολοκυθιά

Ο κ. Γιουν­κέρ, κα­τη­γό­ρη­σε την ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση ότι λέει ψέ­μα­τα για τις από­ψεις του στους Έλ­λη­νες και συ­μπλή­ρω­σε ότι αυτός δεν έχει προ­τεί­νει να αυ­ξη­θεί ο ΦΠΑ στα φάρ­μα­κα και στο ηλε­κτρι­κό.

Αν όμως δεν είναι η ευ­ρω­παϊ­κή πλευ­ρά αυτή που ζη­τά­ει με επι­μο­νή την αύ­ξη­ση του ΦΠΑ στα φάρ­μα­κα και στο ηλε­κτρι­κό, τότε ποιος είναι;

Μήπως η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση; Του­λά­χι­στον στα κεί­με­να που δό­θη­καν στη δη­μο­σιό­τη­τα, δεν υπάρ­χει τέ­τοια τε­ρα­τώ­δης αύ­ξη­ση. Αντί­θε­τα το εί­δα­με στο κεί­με­νο που πάλι δη­μο­σιεύ­θη­κε στα ΜΜΕ να υπάρ­χει στο κεί­με­νο των θε­σμών.

Κι αν δεν είναι ούτε η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση, ούτε οι Ευ­ρω­παί­οι τότε ποιος είναι;

Μήπως το ΔΝΤ; Αν όμως ο δρά­στης είναι το ΔΝΤ, που έτσι λένε οι πε­ρί­φη­μες διαρ­ρο­ές,”αξιω­μα­τού­χων”, γιατί ο κ. Γιουν­κέρ που όπου στα­θεί κι όπου βρε­θεί εκ­φρά­ζει τη θλίψη του για τα βά­σα­να που βιώ­νουν οι φτω­χοί στην Ελ­λά­δα δεν το λέει δη­μο­σί­ως; Και αφού υπο­φέ­ρει που υπο­φέ­ρου­με γιατί δεν ρί­χνει το ει­δι­κό βάρος του προ­κει­μέ­νου να καμ­φθεί η αδιαλ­λα­ξία του ΔΝΤ;

Και εάν δεν είναι ούτε το ΔΝΤ τότε ποιος είναι;

Μήπως αντί για τις πε­ρί­φη­μες «διαρ­ρο­ές», μέρος της δια­πραγ­μα­τευ­τι­κής τα­κτι­κής, επι­σή­μως όλοι να μας δια­βά­σουν τα κεί­με­νά τους και να τε­λειώ­νου­με με την κο­λο­κυ­θιά;

Γιατί η κα­τά­λη­ξη του παι­χνι­διού αυτού είναι πως τε­λι­κά ο μόνος που ζή­τη­σε κά­ποια μεί­ω­ση ήταν ο συ­ντα­ξιού­χος που συ­νά­ντη­σε στο δρόμο μια ανοι­ξιά­τι­κη ημέρα ο Γιώρ­γος Πα­παν­δρέ­ου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.