Τοπικές Ειδήσεις

Δημιουργία πόρου για τους Μηχανικούς ΤΕ – Ερώτηση Δ Κρεμαστινού

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την πρόθεσή του να συνυπογράψει για τη δημιουργία πόρου για τους Μηχανικούς ΤΕ του Δημοσίου, κατ’ αναλογίαν εκείνου που υπάρχει για τους Μηχανικούς ΠΕ συναδέλφους τους.

Η ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού είναι η ακόλουθη:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 Θέμα: «Δημιουργία πόρου για τους Μηχανικούς ΤΕ του δημοσίου τομέα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΜΗΤΕΔΥ), με 4.000 μέλη, έχει υποβάλει προ καιρού αίτημα προς την Κυβέρνηση, δια μέσου των αρμοδίων υπουργείων, για τη δημιουργία ενός πόρου 2,5 τοις χιλίοις αντίστοιχο με εκείνον που δημιουργήθηκε για τους Μηχανικούς ΠΕ του Δημοσίου και ο οποίος προκύπτει από συμφωνία με την ομοσπονδία των εργοληπτικών ενώσεων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε μάλιστα σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιό του η οποία βρήκε πρόσκομμα στην υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού.

Το αίτημα της ΠΟΜΗΤΕΔΥ βασίζεται στο σκεπτικό της αδικαιολόγητης κάθετης διάκρισης μεταξύ των δύο ομάδων μηχανικών, δεδομένου ότι έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας, ήτοι την παρακολούθηση των δημοσίων έργων.

Ερωτάται ο Υπουργός:

Θα συντελέσει κατά το μέρος της αρμοδιότητάς του στη δημιουργία πόρου για τους Μηχανικούς ΤΕ ανάλογου με εκείνου των Μηχανικών ΠΕ, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες εργαζομένων επιβλέπον τα δημόσια έργα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου