Τοπικές Ειδήσεις

“Στις 26 Μάη πρέπει να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης”-Αρθρο του Μιχάλη Κατσουράκη

Μέλος της Τ.Ε. ΚΚΕ Ν.Δωδ/σου Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Υποψήφιος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη Περιφέρεια και τον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗ , υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μέσα σε «φιλολαϊκές» παράτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το «αριστερό» χέρι μας πετά τα ψίχουλα στα μούτρα και την ίδια ώρα με το «δεξί» μπουκώνει με δισεκαταμμύρια τα μονοπώλια, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι θα τυφλωθούν με τις ψευτοπαροχές τους, όταν όλα τα μνημόνια που ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ είναι εδώ!

Μας βούλιαξαν στα χρέη και τώρα μας καλούν να συνηθίσουμε στα λίγα, να ξεχάσουμε όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, γιατί όπως λένε είναι «παθογένειες» που πρέπει να εξαλειφθούν!!!

Αντίθετα ανάπτυξη γι’ αυτούς είναι:

Ο κατώτατος και υποκατώτατος μισθόςτης πείνας, χωρίς συλλογική διαπραγμάτευση, αλλά με νόμο (Νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου) ανάλογα τις αντοχές της οικονομίας!!!

Ανάπτυξη είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα εξοντωτικά ωράρια. Τα πολιτικά τους στηρίγματα στη Περιφέρεια κάθε χρόνο, αλλά ειδικά φέτος ψήφισαν από κοινού να λειτουργούν τα καταστήματα όλη τη βδομάδα και τις Κυριακές μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και μάλιστα στη Κω και σ’ άλλα νησιά μέχρι τις 2 το πρωί. Αυτό τι άλλο μπορεί να σημαίνει για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους εκτός από εξόντωση;

Ανάπτυξη είναι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Δήμος και Περιφέρεια πάλι στο πλάι τους συμφώνησαν στην ιδιωτικοποίηση του «ΔΙΑΓΟΡΑ», που πήρε τελικά η FRAPORT. Για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της η εταιρεία υπερδιπλασίασε τα ενοίκια στα καταστήματα και μεταξύ αυτών που έκλεισαν ήταν και το φαρμακείο του αεροδρομίου. Ενοικίασε τους χώρους για πάρκινγκ σεrent a car με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο ή πληρώνουν για πάρκινγκ ή αφήνουν τ’ αμάξια τους πολύ μακριά από το αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σ’ όλες τις εταιρείες στο αεροδρόμιο φτάνουν μέχρι και τις 12 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες. Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν και στη πίστα του αεροδρομίου όπου η FRAPORT, για περισσότερα κέρδη , αύξησε σε 20 τις θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών από 15 πέρυσι, χωρίς να επεκτείνει αντίστοιχα και το χώρο στάθμευσης. Αποτέλεσμα να γίνεται αποβίβαση των επιβατών σε απόσταση 2 μέτρων από το βυτιοφόρο που ανεφοδιάζει διπλανό αεροσκάφος που περιέχει 20 τόνους καύσιμα.Η όλη κατάσταση στο αεροδρόμιο είναι τραγική, με καλώδια να κρέμονται από τις οροφές, με το μηχάνημα ελέγχου αποσκευών να βρίσκεται σε διάδρομο του κτηρίου και κάθε ελεύθερη επιφάνεια στο χώρο των αφίξεων να έχει καταληφθεί για τη δημιουργία μαγαζιών που θα νοικιάζει η εταιρεία για μεγαλύτερα κέρδη. Το αποκορύφωμα δε, κυβέρνηση και δήμος συμφώνησαν σε αντάλλαγμα των «πολύτιμων» επενδύσεών της να απαλλάσσεται από ανταποδοτικά τέλη ενώ

σ’ εμάς τα κρατούν στο ακέραιο φουσκώνοντας τους λογαριασμούς μας στη ΔΕΗ.

Αποδεικνύεται ότι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές έχουν την ίδια στάση υπέρ του κεφαλαίου, όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Ανάπτυξη είναι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα του Νοσοκομείου να αλλάζουν εργολάβο κάθε μήνα, να τους αφήνει απλήρωτους ο προηγούμενος, να πηγαίνουν στον επόμενο, να βρίσκονται όμηροι και εγκλωβισμένοι σε μια απάνθρωπη κατάσταση χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερή δουλειά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑεξήγγειλε προεκλογικά το τέλος αυτής της ομηρίας αναλαμβάνοντας η ίδια το ρόλο του εργολάβου. Μέσω ΑΣΕΠ, που σημαίνει ότι μπορεί ν’ απολυθούν οι εργαζόμενοι που ήδη δουλεύουν, για δύο χρόνια με ατομικές συμβάσεις, με τους ίδιους απαράδεκτους μισθούς, με πετσοκομμένα δικαιώματα θα δουλεύουν οι επόμενοι περιμένοντας πάλι την απόλυσή τους. Αυτό σημαίνει δικαίωση κατά το ΣΥΡΙΖΑ, πρωταθλητή στο να κάνει το μαύρο άσπρο και «οφείλουν» να πανηγυρίζουν οι εργαζόμενοι. Το ίδιο κάνει για τις σχολικές καθαρίστριες. Εμείς αταλάντευτα παλεύουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν θα υποκλιθούμε στη νέα ομηρία, στη νέα εξαπάτηση των εργαζομένων.

Ανάπτυξη είναι η Καθαριότητα του Δήμου να δοθεί σε ιδιώτες όπως έκαναν οι προηγούμενες και η σημερινή Δημοτική Αρχή. Ούτε βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας είδαν οι γειτονιές, ούτε οι εργαζόμενοι καλύτερες μέρες. Το αντίθετο έγινε. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες όσον αφορά τα δικαιώματά τους και οι υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν, ενώ τα κέρδη των ιδιωτών αναβαθμίστηκαν.

Η ίδια εργασιακή ζούγκλα επικρατεί σε όλους τους χώρους δουλειάς για τους εργαζόμενους. Αυτήν που αποφάσισαν μαζί στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων.

Μαζί ψηφίζουν εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν σε διαφήμιση του τουρισμού, ενώ οι εργαζόμενοι στο τουρισμό δουλεύουν σε συνθήκες Μεσαίωνα και τα μικρομάγαζα φυτοζωούν.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, η βαρβαρότητα ολοκληρώνεται με τη φοροληστεία σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες. Ολοκληρώνεται με τις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, παιδαγωγούς, ακατάλληλα σχολικά κτήρια, ελλείψεις στη πρόνοια. Ολοκληρώνεται στα σφαγεία του ΚΕΠΑ, στις συντάξεις πείνας, στα ανταποδοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρους και ξανά φόρους.

Μαζί τα ψήφισαν. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν κατά σειρά το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο όλοι μαζί. Αυτές οι δυνάμεις σε τοπικό επίπεδο φορούν τη μάσκα του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου και ζητούν ξανά την υποστήριξη των εργαζομένων να συνεχίσουν πιο δυναμικά την ανάπτυξη που μας γονάτισε που μας εξαθλίωσε. Όλοι μαζί στη παράταξη του Γληνού, χώρια με άλλες, σε συνεργασία μερικών παρατάξεων ακόμα και με ακροδεξιά ή στοιχεία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όλοι μαζί ένα μαύρο μέτωπο εναντίον του εργαζόμενου, κατά του βιοπαλαιστή.

Στις 26 Μάη πρέπει να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης

Να δυναμώσουν οι εργαζόμενοι τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο και το γαρίφαλο, που την επόμενη μέρα θα δυναμώσουν την πάλη, την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση.

Δεν ξεχνάμε την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ που την εφάρμοσαν.

Δεν ξεχνάμε όσες κατακτήσεις του λαού μας ξήλωσαν βίαια.

Δεν θέλουμε να ζήσουμε μόνο με ψίχουλα και επιδόματα!

Δεν ξεχνάμε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την οργή και την αγανάκτηση του λαού για να τα ενσωματώσουν στο σύστημα, για να τα μετατρέψουν σε στήριξη του συστήματος.

Στις 26 Μάη, τους τιμωρούμε και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης.

Περνάμε απέναντι!

Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους!

Παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ για το δίκιο, την ελπίδα, την ανατροπή!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου