Ειδήσεις

Χορήγηση υποτροφιών σε 14 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες από τη Δωδεκάνησο.

  • Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκου.
  • Χορήγηση υποτροφιών σε δεκατέσσερις μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες από τη Δωδεκάνησο.
  • Διπλασιάστηκε ο αριθμός των υπότροφων Δωδεκανησίων τα τελευταία δύο χρόνια. χάρη στην συνδρομή συμπολιτών μας, τοπικών επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
  • Κάλεσμα του Προέδρου του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου κ Χατζηδιάκου για περαιτέρω συνδρομή στους τοπικούς επιχειρηματίε.  

 Την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία του Δημάρχου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου υπό την Προεδρία του κ Φώτη Χατζηδιάκου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Δ/νων σύμβουλος του Ιδρύματος κ Μιλτιάδης Λογοθέτης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κος Γιώργος Πόκκιας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου, Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Σαρρής και ο κ Γιάννης Γλυνός ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ρόδου κ Χατζηδιάκος, ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την συμμετοχή τους στην διαχρονική αποστολή του ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου. Έπλεξε δε, ιδιαίτερα το εγκώμιο στον επί έτη, Δ/ντα Σύμβουλο του ιδρύματος κ Μιλτιάδη Λογοθέτη τον οποίο χαρακτήρισε “αειθαλή” με ανιδιοτελή και ακάματη προσφορά του στο ίδρυμα.

Παράλληλα ο Προεδρεύων της συνεδρίασης κ Χατζηδιάκος υπογράμμισε ότι αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τα νησιά μας και τον τόπο μας, ότι το ίδρυμα επιχειρεί διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, με την επίλυση τοπικών ζητημάτων.   

Άλλωστε, πρόκειται για υποτροφίες που δίδονται με προϋπόθεση ότι το θέμα της Διπλωματικής  αφορά τα Δωδεκάνησα και ότι παραδίδεται αντίγραφο ώστε να αξιοποιηθεί από την αυτοδιοίκηση ή άλλους τοπικούς φορείς.

Παράλληλα το σύνολο των παρευρισκομένων συμφώνησαν ότι ο ρόλος του Ιδρύματος στην ενίσχυση της προσπάθειας των Δωδεκανήσιων Φοιτητών, να ολοκληρώσουν, το μεταπτυχιακό κύκλο των σπουδών τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός  δεδομένης και της κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε οικονομικός απολογισμός του έτους 2016, όπου αναλύθηκε η επί μέρους οικονομική συνεισφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με 10.000 €, των αλυσίδων εμπορίας  τροφίμων “Ιωάννη Γ. ΠΑΠΠΟΥ Α.Ε.” με 2.000 €,  της οικογένειας του εκλιπόντος αειμνήστου Βουλευτή κ Χιωτάκη με 2.000 € (2015-2016) και του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημητρίου Γάκη με μια  υποτροφία σε φοιτητή της Νισύρου.

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος κ Χατζηδιάκος εξήρε την έμπρακτη ηθική και οικονομική στήριξη  του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της συζύγου και θυγατέρων της οικογένειας  Χιωτάκη. Εξέφρασε δε,  την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση  ότι αυτή η συνεισφορά θα βρει μιμητές και από άλλες  τοπικές επιχειρήσεις και συμπολίτες.

Τέλος ακολούθησε η αξιολόγηση δεκατεσσάρων αιτήσεων  υποψήφιων σπουδαστών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 για τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών διετούς διάρκειας, με 1.000 € ετησίως, με βασικό αντικείμενο σπουδών τη Δωδεκάνησο, οι οποίες θα καλυφθούν με την εισφορά του  Εμπορικού Επιμελητηρίου (10.000 €),  των αλυσίδων εμπορίας  τροφίμων “Ιωάννη Γ. ΠΑΠΠΟΥ Α.Ε.” με 2.000 € και της τεχνικής εταιρίας  “Στήριξης Α.Ε. ” (2.000€) καθώς και της προσφοράς δωρεάν φοίτησης σε επίπεδο μεταπτυχιακού από το πανεπιστήμιο Πάφου.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο Δημαρχος κ Χατζηδιάκος δήλωσε: «Καλούμε το σύνολο της Δωδεκανησιακής κοινότητας να συνεισφέρει στον κοινό στόχο, της οικονομικής στήριξης του Ιδρύματος Υποτροφιών, προκειμένου να συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα στους δημότες μας- εν μέσω οικονομικής κρίσης- να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους».

Τόνισε, δε την ανάγκη της επένδυσης στην Παιδεία αλλά και της δυνατότητας του Ιδρύματος να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου