Τοπικές Ειδήσεις

11 νέες σχολικές μονάδες και δύο γυμναστήρια θα αποκτήσει η Ρόδος

Εντεκα νέες σχολικές μονάδες και δύο κλειστά γυμναστήρια πρόκειται να αποκτήσει η Ρόδος. Πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιηθεί μέσω της σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) με συνολικό προϋπολογισμό 30,5 εκ. ευρώ περίπου.
Δημόσιος Φορέας Υλοποίησης του Έργου είναι ο Δήμος Ρόδου. Στα τελευταία δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ωρίμανση και οργάνωση του έργου έτσι προκειμένου αυτό να φθάσει σε φάση υλοποίησης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται δε να υπογραφεί η σύμβαση για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ο ρόλος του οποίου είναι καταλυτικός σε όλη της διαδικασία δημοπράτησης και διεκπεραίωσης όλων των αναγκαίων διαδικασιών.
Η κατασκευή των νέων σχολικών μονάδων πρόκειται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης νέων, σύγχρονων σχολικών κτηρίων εντός και εκτός πόλεως Ρόδου. Το σύνολο της επιφάνειας όλων των σχολικών μονάδων που πρόκειται να κατασκευαστούν, ξεπερνά τα 22.000 τμ!
Συγκεκριμένα, τα 11 σχολεία και δύο γυμναστήρια που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι τα εξής:
1. 2θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας
2. 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο περιοχής Θεοτόκου
3. Γυμνάσιο – Λύκειο περιοχής Αφάντου
4. Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου – Λυκείου περιοχής Αφάντου
5. 2θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ασγούρου
6. 2θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδινιού
7. 2θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο περιοχής Παστίδας
8. 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Μήδεια
9. Ειδικό Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας
10. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο περιοχής Ροδοπούλας
11. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο περιοχής Ροδινιού.
12. Γυμνάσιο – Λύκειο περιοχής Αρχαγγέλου (Λειβάδα)
13. Κλειστό Γυμναστήριο, Γυμνασίου – Λυκείου περιοχής Αρχαγγέλου (Λειβάδα)
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να αποτελέσει την μεγαλύτερη παρέμβαση που υπήρξε στα τελευταία χρόνια στη Ρόδο για την αύξηση των σχολικών κτηρίων στο νησί. Όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το πρόγραμμα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προϊσταμένου Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νικόλαου Σέργη στη Ρόδο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, του αντιδημάρχου Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Στράτου Καρίκη, του αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών Τηλ. Καμπούρη και στελεχών της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.
Στον τομέα της Παιδείας, η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη έχει δώσει βαρύτητα ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της. Στα προηγούμενα χρόνια έχει ολοκληρωθεί μία σειρά παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων των σχολείων και της ενίσχυσης της λειτουργικότητάς τους, ενώ μέσω των σχολικών επιτροπών διατίθενται σε κάθε σχολική μονάδα οι αναγκαίες πιστώσεις για την εξασφάλιση των αναλώσιμων ειδών και γενικότερα την κάλυψη των αναγκών. Πλέον, μέσω ΣΔΙΤ, δίνεται λύση και στην έλλειψη σχολικών κτηρίων, γεγονός που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου