Βρίθουν αρνητικών σχολείων όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αγανακτισμένους Ροδίτες οι οποίοι απορούν για την εξόφθαλμη κατασκευαστική αστοχία των νέων στάσεων της ΡΟΔΑ. Με τον τρόπο που έχουν τοποθετηθεί/κατασκευαστεί οι νέες στάσεις καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο (έντονο είναι το πρόβλημα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από την πόλη της Ρόδου μέχρι την Κρεμαστή) με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ελεύθερη διέλευση πεζών πόσω δε μάλλον μητέρων με παιδικά καροτσάκια ή ΑΜΕΑ.
Για την μεγάλη αυτή αστοχία είχε προειδοποιήσει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΟΠΑΝ, κ. Ευαγγελία Παναή κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 29 Μαρτίου 2018 αλλά και στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής.
Σε επιστολή της η κα Παναή αναφέρει τα εξής:
«Όταν τα ψεύδη λέγονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!
29-3-2018 τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες. Μόλις είχαν τοποθετηθεί αυτές οι βάσεις, για τις νέες στάσεις της ΡΟΔΑ. Το ίδιο βράδυ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να προφτάσω το κακό που έβλεπα να δημιουργείται, διότι πάντα είναι σωστό να προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε, ζήτησα τον λόγο και έθεσα υπ’ όψιν του Σώματος, ότι δυστυχώς, παρ’ όλες τις τοποθετήσεις μου στο παρελθόν, οι βάσεις των νέων στάσεων που είχαν ήδη τοποθετηθεί από τα Κρητικά έως και την Κρεμαστή,- και τις είχα ήδη φωτογραφήσει και είχα στην διάθεση όποιου θα ήθελε να τις δει για του λόγου το αληθές,- θα ήταν επικίνδυνες και ακατάλληλες, όπως και οι παλαιότερες.
Στο παρελθόν, τόσο μέσα στο Δημ. Συμβ. όσον και μέσα στην Οικονομική Επιτροπή, όταν είχε έρθει προς ψήφιση το θέμα των στάσεων, είχα καταψηφίσει το συγκεκριμένο σχέδιο, με την κάθετη προς το οδόστρωμα φωτεινή διαφημιστική πινακίδα, όχι μόνον ως ακαλαίσθητο, ως μη πρακτικό, χρήσιμο μόνον για τις διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ως επικίνδυνο και για τους οδηγούς των οποίων την προσοχή αποσπά και για τους πεζούς, στους οποίους κλείνει εντελώς το πεζοδρόμιο, τους εμποδίζει το πέρασμα και τους αναγκάζει να κατέβουν στο οδόστρωμα, εκθέτοντας τους σε πολλούς κινδύνους. Πολύ-πολύ δε περισσότερο, για τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι, με κινητικά προβλήματα και για τις μητέρες με τα καροτσάκια, που τους ταλαιπωρεί και καθιστά απολύτως αδύνατη τη διέλευση τους.
Στην επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου λοιπόν, από την Δημοτική Αρχή και το μέλος της και πρόεδρο του ΡΟΔΑ κύριο Παρασκευά Δημήτρη, έλαβα την κατηγορηματική διαβεβαίωση, πως δεν πρέπει να ανησυχώ, διότι όπως μου ειπώθηκε, “έτσι είναι απλώς η βάση αυτών των στάσεων, και μετά, το μπροστινό μεταλλικό στήριγμα, θα κοπεί και δεν θα υπάρχει η κάθετη πινακίδα που θα κλείνει το πεζοδρόμιο”!
Με λύπη και οργή σήμερα, είδα φωτογραφίες δημοσιογραφικές, που αποδεικνύουν ότι οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ήταν ψευδείς, εφόσον έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κάθετα προς το οδόστρωμα πλαίσια, τα οποία κλείνουν τα πεζοδρόμια και εμποδίζουν την διέλευση πεζών, καροτσιών κλπ.
Τα συμπεράσματα, ανήκουν στον κάθε Πολίτη, για το πώς πρέπει να χαρακτηρισθεί η χρήση ψευδών διαβεβαιώσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο…
Εκείνο που επείγει έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, είναι να προφτάσουμε ατυχήματα και να μην δημιουργούμε προβλήματα στους Ανθρώπους με κινητικά πρόβλημα. Επιβάλλεται, να καθαιρεθούν αμέσως αυτές οι απόλυτα ακατάλληλες στάσεις και να τοποθετηθούν σωστές, πρακτικές και χρήσιμες!
Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος –
Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος
Ρόδου».

Η θέση της ΡΟΔΑ
Σε δηλώσεις του στη «δημοκρατική», ο διευθυντής της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Φώτης Καραμανώλης, διαβεβαίωσε ότι αυτή δεν είναι η τελική μορφή που θα έχουν οι στάσεις. Θα αφαιρεθεί το ενδιάμεσο στήριγμα μεταξύ της «πλάτης» της κατασκευής και του μπροστινού στηρίγματος ώστε να μπορεί κανείς να περνά μέσω του κουβουκλίου.
«Οι νέες, έξυπνες στάσεις δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένες και θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι δεν θα είναι αυτή η τελική τους μορφή. Σε όλα τα σημεία, όπου το πεζοδρόμιο είναι στενό, δεν θα υπάρχει η κάθετη διαφημιστική πινακίδα. Η κατασκευαστική εταιρεία πρόκειται να αφαιρέσει άμεσα το ενδιάμεσο στήριγμα ώστε οι πολίτες να μπορούν να περνούν μέσω των κουβουκλίων. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν έτσι οι στάσεις. Προφανώς για λόγους στατικότητας μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή, τοποθετήθηκε αυτό το ενδιάμεσο στήριγμα», είπε ο κ. Καραμανώλης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ