Ρεπορτάζ

Εντονότερο το ενδιαφέρον Ισραηλινών για διακοπές στη Ρόδο

Σε νέες βάσεις μπαίνει πλέον ο τουρισμός από το Ισραήλ, καθώς πέρα από το έντονο ενδιαφέρον από tour operators που αποτυπώθηκε κατά τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στην έκθεση «ΙΜΤΜ 2020» τουρισμού στο Τελ Αβίβ, κατεγράφη και έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δ», εκφράστηκε η πρόθεση Ισραηλινών επιχειρηματιών να επενδύσουν στη Ρόδο, στο πλαίσιο του έντονου ενδιαφέροντος για διακοπές στο νησί μας, που καταγράφεται όχι μόνο από το Ισραήλ αλλά και από Εβραίους ανά τον κόσμο.
Καλά γνωρίζοντες, επισημαίνουν πως πρόκειται για ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη καθώς οι Εβραίοι τουρίστες, κατά κύριο λόγο δεν επιλέγουν πακέτα διακοπών all inclusive.
Οι Εβραίοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα στο φαγητό και στη διασκέδασή τους, όπως επίσης και να ψωνίσουν από τοπικές αγορές, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Η αγορά του Ισραήλ, έχει πλέον ανοίξει για τα καλά για τη Ρόδο και με δεδομένη την πρόθεση Εβραίων επιχειρηματιών να επενδύσουν στο νησί μας, οι σχέσεις διευρύνονται και τίθενται σε διαφορετική βάση δίνοντας περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.
Η ιστορία του Ισραήλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Ρόδο, ήδη από τη διάσκεψη ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας το 1948, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών. Οι εργασίες της διάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο «Των Ρόδων» και στέφθηκαν με επιτυχία, αφού οδήγησαν στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.
Εκτοτε η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών τουριστών και των Εβραίων ανά την υφήλιο.
Από το 2018 καταγράφεται σταδιακά αύξηση στις αφίξεις Εβραίων τουριστών στη Ρόδο με τα μηνύματα για περαιτέρω βελτίωση να είναι θετικά, όπως προέκυψε και από την έκθεση στο Τελ Αβίβ.
Η λειτουργία εστιατορίου στη Ρόδο, από τα ελάχιστα σε όλη την Ελλάδα, που προσφέρει φαγητό kosher (ή αλλιώς κασσέρ), δηλαδή πιάτα που είναι σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, άνοιξε νέες προοπτικές στην προσέλκυση επιπλέον Εβραίων τουριστών, οι οποίοι γνωρίζουν πλέον ότι ερχόμενοι στο νησί μας για τις διακοπές τους, θα έχουν τη δυνατότητα να φάνε και να πιουν, χωρίς να παραβιάσουν τους κανόνες της θρησκείας τους.
To “Beit Chabab Rhodes” λειτουργεί στην Ιξιά υπό την διεύθυνση Ισραηλίτη που δραστηριοποιείται στο νησί μας, κι εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό Εβραίων τουριστών που παραθερίζουν στη Ρόδο και αναζητούν αποκλειστικά φαγητό κασσέρ.
Μάλιστα, η λειτουργία του συγκεκριμένου εστιατορίου, που γνωρίζει μεγάλη απήχηση μέσω διαδικτύου, έγινε η αφορμή για να επιλέξουν τη Ρόδο αρκετοί Εβραίοι τουρίστες.
Πολλοί εκτιμούν, πάντως, ότι σταδιακά η συγκεκριμένη αγορά θα ανοίξει, καθώς δεν είναι μόνο οι Εβραίοι που προτιμούν τα προϊόντα κασσέρ, αλλά και μια ολοένα αυξανόμενη μερίδα καταναλωτών που επενδύουν στην ασφάλεια των τροφίμων.
Στo “Beit Chabab Rhodes” μπορεί κανείς να βρει μαγειρεμένο φαγητό αλλά και τυποποιημένο, απαλλάσσοντας τους Εβραίους επισκέπτες της Ρόδου, από την βάσανο να κουβαλούν στους αποσκευές του τυποποιημένα κασσέρ τρόφιμα, από ψωμί μέχρι και διάφορα σνακ.
Η πιστοποίηση Kosher χαρακτηρίζει 400.000 περίπου προϊόντα που παράγονται από 2.400 επιχειρήσεις σε έξη ηπείρους, κατάλληλα για την εβραϊκή διατροφή με κανόνες οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους στην Βίβλο και στην εβραϊκή παράδοση. Προϋποθέτει μια σειρά από προϋποθέσεις που καλύπτουν την επιλογή των πρώτων υλών, τον συνδυασμό των συστατικών και τον τρόπο παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων.
Η πιστοποίηση Kosher είναι ετήσια, έχει πολλές και διαφορετικές μορφές και χορηγείται από διαφορετικούς οργανισμούς Kosher οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα διάφορα σύμβολα (ΟΚ, ΟU, KF, KLBD κλπ.) καθώς και από Ραβίνους οι οποίοι την χορηγούν με την πιστοποίηση «επίβλεψης Ραβίνου».
To “Beit Chabab Rhodes” βρίσκεται στην Ιξιά και πέρα από το πιστοποιημένο «κασσέρ» φαγητό, διοργανώνει θρησκευτικές εκδηλώσεις, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό Εβραίων, ντόπιων και επισκεπτών.
Στα τελευταία χρόνια μάλιστα, στη Ρόδο, υποκατάστημα γνωστής εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρέχει Θρησκευτική Πιστοποίηση Τροφίμων κατά Kosher.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου