«Πρέπει πραγματικά να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι οι Έλληνες υποφέρουν και ότι μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα είναι προς το γενικότερο όφελος της Ευρώπης», υπογραμμίζει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας.

Καλύτερη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και συγκεκριμένα με τη Γερμανία θα χρειαστεί η Ελλάδα για να βγει από το αδιέξοδο, επισημαίνει ο ελληνοαμερικάνος «κροίσος» Τζον Κατσιματίδης σε συνέντευξή του στο Greek Vision.

«Αυτήν την στιγμή μας παίζουν», υπογραμμίζει ο κ. Κατσιματίδης. «Μας παίζουν γιατί η λογική λέει ότι το χρέος για να είναι βιώσιμο θα έπρεπε να πληρώνουμε μόνο το επιτόκιο για τα επόμενα 20 χρόνια. Όλοι το ξέρουν αυτό. Δεν μπορεί κάθε ένα, δυο χρόνια να αλλάζει το όλο πρόγραμμα και το ένα λάθος να καλύπτει το άλλο».

Δυστυχώς, σημειώνει, αυτό όλο συμβαίνει για το όφελος των τραπεζών. Πρέπει πραγματικά να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι οι Έλληνες υποφέρουν και ότι μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα είναι προς το γενικότερο όφελος της Ευρώπης.

Οσο για την εκλογή Τραμπ και τις ανατροπές που επιφέρει και για την Ελλάδα, τονίζει ότι πιστεύει πως «τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στην Αμερική με την εκλογή Τράμπ. Δεν το φοβάμαι καθόλου. Διακρίνω μια αισιοδοξία στον επιχειρηματικό κόσμο που όταν μεταφερθεί στις αγορές τα πράγματα θα είναι ανοδικά. Τώρα, για την Ελλάδα, εύχομαι η καινούργια κυβέρνηση να είναι πιο φιλελληνική στα θέματα με την Τουρκία, γιατί κατεξοχήν το state department πάντα ευνοούσε την Τουρκία με έναν υπόγειο τρόπο. Τώρα όμως, που ο Ερντογάν στοχεύει στη δημιουργία ενός μουσουλμανικού κράτους, εύχομαι να συνειδητοποιήσουν οι Αμερικάνοι ότι το συμφέρον τους είναι σε μια δυνατή φιλία με την Ελλάδα».

euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ