ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλή: Zητείται η άρση ασυλίας πέντε πρώην υπουργών και ενός βουλευτή

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Βουλή

Οι δικο­γρα­φίες αφορούν τους τέως υπουρ­γούς Κυριάκο Μητσο­τάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Τασούλα, Γιώργο Μαυ­ρα­γάνη, και Ιωάννη Ανδρια­νού, όπως  και τον βου­λευτή και εκπρό­σωπο Τύπου της ΝΔ Κώστα Καρα­γκούνη

Στην Βουλή έχουν ήδη δια­βι­βα­στεί μέσω της  Εισαγ­γε­λίας του Αρείου Πάγου τέσ­σε­ρεις  δικο­γρα­φίες που αφορούν υπουρ­γούς της προη­γού­με­νης Κυβέρ­νη­σης και έναν βου­λευτή της Νέας Δημο­κρα­τίας.

Οι δικο­γρα­φίες αφορούν τον τέως υπουργό Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σης Κυριάκο Μητσο­τάκη, τον τέως υπουργό Παι­δείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον τέως υπουργό Πολι­τι­σμού Κώστα Τασούλα, τον τέως υφυ­πουργό Οικο­νο­μι­κών Γιώργο Μαυ­ρα­γάνη, τον τέως υφυ­πουργό Αθλη­τι­σμού Ιωάννη Ανδρια­νού και τον βου­λευτή και εκπρό­σωπο Τύπου της ΝΔ σήμερα Κώστα Καρα­γκούνη.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα, δια­βά­στηκε στην Βουλή δικο­γρα­φία που αφορά μηνυ­τή­ρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθη­γη­τών επαγ­γελ­μα­τι­κών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των κ.κ. Μητσο­τάκη και Λοβέρ­δου γιατί στα­μά­τησε η μισθο­δο­σία τους και παρά­νομα απο­λύ­θη­καν χωρίς να δια­πι­στω­θεί προη­γού­μενα εάν υπά­γο­νται στην νομο­θε­σία που αφορά την κατάρ­γηση των θέσεων και την δια­θε­σι­μό­τητα.

Η δεύτερη δικο­γρα­φία αφορά μήνυση κατά κ. Τασούλα την οποία κατέ­θεσε ο πρό­ε­δρος της Εται­ρείας Ελλήνων Σκη­νο­θε­τών Χάρης Παπα­δό­που­λος για την «παρά­λειψη και αδι­καιο­λό­γητη κωλυ­σιερ­γία υλο­ποί­η­σης του διο­ρι­σμού του» στην θέση του γενικού διευ­θυ­ντή του Ελλη­νι­κού Κέντρου Κινη­μα­το­γρά­φου (ΕΚΚ) – όπως είχε προ­τεί­νει τον Οκτώ­βριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου.

Παράλ­ληλα, τον Δεκέμ­βριο του 2014 οι οικο­νο­μι­κοί εισαγ­γε­λείς έλαβαν ανώνυμο φαξ το οποίο ανέφερε ότι στην Δ.Ο.Υ. Γλυ­φά­δας ασκού­νται πιέσεις να απαλ­λα­γούν πρόσωπα τα οποία φέρο­νται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγ­γε­νικά πρόσωπα του ευρω­βου­λευτή της ΝΔ Εμμα­νουήλ  Κεφα­λο­γιάν­νης.

Σύμφωνα με επίμαχο φαξ οι πιέσεις ασκού­νταν από τον κ. Μαυ­ρα­γάνη και άνθρωπο του γρα­φείου του και αφο­ρού­σαν εμβά­σματα με τα οποία εισή­γαγε πριν δέκα χρόνια ποσά έως 200.000 ευρώ δολάρια η πεθερά του ευρω­βου­λευτή της ΝΔ από λογα­ρια­σμό που είναι συν­δι­καιού­χος ο ίδιος και η σύζυγός του.

Το φαξ αυτό στάλ­θηκε στην Βουλή για να διε­ρευ­νη­θεί, χωρίς να γίνει κάποια προ­κα­ταρ­κτική έρευνα από την πλευρά των οικο­νο­μι­κών εισαγ­γε­λέων.

Άλλη δικο­γρα­φία αφορά την μηνυ­τή­ρια αναφορά του δικη­γό­ρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιό­τητα του πρό­ε­δρου της ΠΑΕ Πανα­χαική, κατά του κ. Ανδρια­νού και του Αστυ­νο­μι­κού Διευ­θυ­ντή Πατρών υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι ανέβαλε στις 16.11.2014 τον ποδο­σφαι­ρικό αγώνα Πανα­χαι­κής – ΑΕΚ με το επι­χεί­ρημα ότι λόγω της επε­τείου του Πολυ­τε­χνείου και σχε­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σεων η Αστυ­νο­μία δεν μπο­ρούσε να εγγυ­η­θεί  την ασφά­λεια των φιλά­θλων.

Όμως, ο λόγος που επι­κα­λέ­στη­καν για την αναβολή ήταν προ­σχη­μα­τι­κός, καθώς η πραγ­μα­τι­κό­τητα  ήταν ότι τρεις ποδο­σφαι­ρι­στές της ΑΕΚ δεν μπο­ρού­σαν να αγω­νι­στούν λόγω υπο­χρε­ώ­σεων τους στην εθνική ομάδα. Έτσι, με την αναβολή αυτή  ευνο­ή­θηκε η ΑΕΚ και ο πρό­ε­δρος της Δημή­τρης Μελισ­σα­νί­δης.

Παράλ­ληλα, ζητεί­ται η άρση της ασυλίας του κ. Καρα­γκούνη μετά από μηνυ­τή­ρια αναφορά πρώην εργα­ζό­με­νου στο γραφείο του ο οποίος διεκ­δι­κεί δικα­στικά δεδου­λευ­μέ­νους μισθούς έξι μηνών.

Αντί­θετα, ο εκπρό­σω­πος Τύπου της ΝΔ  υπο­στη­ρί­ζει ότι δεν υπήρξε καμία καταγ­γε­λία σύμ­βα­σης εργα­σίας, αφού το επίμαχο πρόσωπο εργα­ζό­ταν στο γραφείο του εθε­λο­ντικά.

protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.