Ειδήσεις

Τουριστικά ζητήματα της Κω σε συνάντηση εργασίας των φορέων με την Ε. Κουντουρά

Ζητήματα όπως το νέο σύστημα αστεροποίησης, έθεσαν, μεταξύ άλλων, στην αναπληρώτρια τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, φορείς της Κω σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, o αντιδήμαρχος Ηλίας Σιφάκης, ο πρόεδρος της μαρίνας Κω, Σεβαστιανός Μαραγκός, και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Κωνσταντίνα Σβύνου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που παραδόθηκε στην κ. Κουντουρά είναι τα εξής:

Α) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

1. Νέο Σύστημα Οστεοποίησης, ΦΕΚ 216/9-1-15Άμεσες διορθώσεις και διευκρινήσεις που πρέπει να γίνουν τόσο ως προς τη διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού αστεροποίησης (ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες), όσο και ως προς τα ίδια τα κριτήρια τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που χρήζουν άμεσων διορθώσεων.

2. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ν.3852/7-6-12 (ΦΕΚ Α/87/2010), ώστε να υπάρχει η ευελιξία χρηματοδότησης φορέων της τουριστικής ανάπτυξης από το Δήμο.

3. Άμεση κατάργηση της οδηγίας του Υπουργείου Εσωτερικών υπ’αριθμ 45182/20-11-14 ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

4. Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο ανα Προορισμό, ώστε η τουριστική ανάπτυξη να στηρίζεται σε τεκμηριωμένες βάσεις, ανάλογα με τον κορεσμό, την τουριστική προσφορά, τις δυνατότητες και το φυσικό πλούτο κάθε περιοχής.

5. Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Χαμηλών Κατηγοριών (1, 2, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ) και δρομολόγηση των επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και όχι προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέων κλινών, ειδικά στις ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές.

6. Ενίσχυση Πυτ Ροδουμ Στην οποία εργάζονται 9 άτομα που καλούνται να εξυπηρετούν χιλιάδες κλίνες και επιχειρήσεις

7. Παράνομα Καταλύματα, ζητούμε την ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου, με αυστηρά πρόστιμα (ακόμα μεγαλύτερα και από αυτά που ορίζονται στο ν4276/14), και με ποινικές διώξεις για τους παρανομούντες.

Β) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

8. Πνευματικά-Συγγενικα Δικαιώματα: Κανένας από τους ξενοδόχους δε ζητά να μην καταβάλλει αμοιβές, ζητάμε όμως ένα δίκαιο σύστημα αμοιβολογίου, το οποίο θα γνωρίζουμε που και πως διανέμεται και που δε θα αναδιαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα με το ποια νέα εταιρία θα προκύψει.

9. Φορολόγηση Επιχειρήσεων: Ζητάμε ελάφρυνση φορολογίας ώστε να μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι με δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με ανταγωνιστικούς συντελεστές ΦΠΑ

10. Εργοδοτικές Εισφορές και Εργασιακό Καθεστώς | εξορθολογισμός του υπάρχοντος συστήματος και προσαρμογή στις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

11. Ασφαλιστικές Εισφορές (Ν4075/12) των μελών ΔΣ ΑΕ που έχουν πάνω από 3% των μετοχών, οι οποίοι υποχρεούνται σε διπλο-ασφάλιση με αναδρομική ισχύ

12. Απόσυρση Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων | Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους ξενοδόχους (εκτός πόλεως) έχει απαξιωθεί το κατάλυμα τους, να προχωρήσουν σε αλλαγή χρήσης. (μετατροπή σε ξενοδοχείο συνιδιοκτησίας ή διαχωρισμός μέσα από οριζόντια ιδιοκτησία σε «διαμερίσματα», τα οποία θα μπορούν να πουληθούν, να μεταβιβαστούν κλπ).

13. Οφειλές Ξενοδοχείων | Δυνατότητα ρυθμίσεων στη ΔΕΗ και στο ΙΚΑ σε επιχειρηματίες που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους –αφού πρώτα γίνει ο διαχωρισμός με τους σκόπιμους κακοπληρωτές.

14. Βιομηχανικό Ρεύμα | Τη στιγμή που ο τουρισμός θεωρείται η βιομηχανία της χώρας μας, δίκαιη μεταχείριση θα αποτελούσε η τήρηση τιμολογιακής πολιτικής βιομηχανιών και στα ξενοδοχεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου