Ειδήσεις

Μηδενικό το έργο της δημοτικής αρχής – Βολές από τον κ. Στράτο Καρίκη

Δριμεία κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, άσκησε σήμερα σε ομιλία που πραγματοποίησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξής του,ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.
“Σε 200 ημέρες το έργο που έχει παραχθεί είναι μηδενικό. Δεν έχει γίνει τίποτε. Μόνο φωτογραφίες και ταξίδια” τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος πλειοψηφίας κατηγόρησε τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο ότι συμπεριφέρεται σαν αυτοκράτορας και έφθασε στο σημείο να αποκλείσει την παράταξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.
“Η σημερινή δημοτική αρχή δεν απέχει από το παλαιοκομματικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου” τόνισε ο κ. Καρίκης που αναφέρθηκε και στο θέμα της επαναφοράς του δημοτικού φόρου με αφορμή την απόφαση στην ΠΕΔ.
“Αποφάσισαν να κάνουν προσπάθεια είτε να επανέλθει ο δημοτικός φόρος είτε να επιβληθεί νέου τύπου φόρος.Εμείς σε όλα αυτά λέμε όχι. Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή νέων βαρών είτε για τους επιχειρηματίες, είτε για τους πολίτες” τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας, κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι δεν τολμά να κάνει παρεμβάσεις στα χωριά και πως το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε είναι φτωχό. Τόνισε επίσης ότι με αφορμή την κατάργηση του δημοτικού φόρου, η σημερινή δημοτική αρχή θα αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι φοβάται να ορίσει Γενικό Γραμματέα του Δήμου και Συνήγορο του Δημότη, επειδή έχει κατατεθεί ένσταση. “΄Εχει υποσχεθεί την κάθε μια θέση σε 8 άτομα” δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Επίσης κατηγόρησε τον κ. Χατζηδιάκο ότι δεν παίρνει θέση στο θέμα των τσιγγάνων. ” Τελικά την λύση για τους τσιγγάνους θα την δώσει η Περιφέρειακαι μπράβο στον κ. Χατζημάρκο που προχώρησε” υπογράμμισε ο κ. Καρίκης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός όμως ήταν για τον θαλάσσιο τουρισμό, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή τον άφησε στον αυτόματο πιλότο. ” Δεν ισχύουν τα επιχειρήματα ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν έρχονται στην Μεσόγειο. Το αναφέρω αυτό γιατί τα πλοία περνούν από τα άλλα νησιά. Δεν ισχύουν τα επιχειρήματα περί παροχής οικονομικών κινήτρων από την ΔΕΥΑΡ στα κρουαζιερόπλοια” δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Αναφέρθηκε επίσης στην εταιρία ΔΕΡΜΑ Α.Ε τα έσοδα της οποίας υπογράμμισε πως πρέπει να διατίθενται για την υλοποίηση έργων στα νησιά. Αναφορά έκανε και στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ.
Κατηγόρησε επίσης τα στελέχη και συνεργάτες του κ. Χατζηδιάκου ότι δεν διαθέτουν εμπειρία για τις θέσεις που κατέχουν.

Ο κ. Καρίκης κατηγόρησε τον Δήμαρχο πως δεν είναι προσβάσιμος στους πολίτες και πως για να φτάσει κανείς στο γραφείο του πρέπει να περάσει από 6 γραφεία. ” Η παράταξή μας θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της με δυναμισμό. Θα είμαστε κοντά στα καλά που θα κάνουν, αλλά απέναντι στα αρνητικά, γιατί η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει”, δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση ο Βούλευτής κ. Μ.Κόνσολας, οι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Γ. Φλεβάρης και Χαρ. Κόκκινος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο κ. Στεφανος Δράκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου