Ρεπορτάζ

Ικανοποίηση και υποτροφίες από το 1ο εξάμηνο στα τουρκικά πανεπιστήμια

Απόλυτα ευχαριστημένοι δηλώνουν οι Ρόδιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε Τουρκικά πανεπιστήμια της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου. Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», πέρυσι υπήρξε σοβαρός αριθμός από Ροδίτες και Ροδίτισσες που αποφάσισαν να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν αιτήσεις για να γίνουν δεκτοί σε πανεπιστήμια της γείτονος χώρας.

Ολοκληρώνοντας το πρώτο τους εξάμηνο, οι φοιτητές δηλώνουν πως το επίπεδο των μαθημάτων είναι εξαιρετικά καλό. Επίσης, φαίνεται πως έχουν σημαντική υποστήριξη από τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών μονάδων, οι οποίες και τους παρέχουν διευκολύνσεις ως προς τη στέγαση, τη σίτιση, αλλά και την απόκτηση των απαιτούμενων βιβλίων. Μάλιστα, για τους φοιτητές εκείνους που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν βαθμολογικώς, τους προσφέρονται υποτροφίες που αφορούν σε ειδικά μαθήματα, πλήρη ατέλεια σε δίδακτρα (αν πρόκειται για ιδιωτικά πανεπιστήμια) και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

Τα νέα αυτά έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στη μαθητική κοινότητα της Ρόδου, αρκετά παιδιά από την οποία θα επιζητήσουν το Μάιο να υποβάλουν αιτήσεις για σπουδές στην Τουρκία. Οι σπουδές αφορούν όλες τις επιστήμες, από ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές, μέχρι κοινωνιολογικές και φιλολογικές.

Υπενθυμίζεται ότι οι γλώσσες διδασκαλίας στα τουρκικά πανεπιστήμια είναι η Τουρκική, αλλά και η Αγγλική. Συνεπώς για τα παιδιά εκείνα που μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί γνώστες αυτών των γλωσσών, τότε όλες οι πανεπιστημιακές πόρτες είναι ανοικτές γι’ αυτά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου