Ειδήσεις

Μόνιμος γιατρός στο Καστελόριζο – Όλα όσα δήλωσε ο Άδωνις

Με τροπολογία που ψηφίζεται μέσα στην βδομάδα, το Καστελόριζο θα αποκτήσει μόνιμο γιατρό, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Κυριακή στο νησί για τα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το Ίδρυμα και τόνισε ότι «όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω αυτών των μονάδων, θα έχουν ελεγχθεί 37 νησιά της άγονης γραμμής και 55.000 άνθρωποι. Στο Καστελόριζο, σε μία ημέρα, από τους 230 κατοίκους εξετάστηκαν ήδη 193. Με 40 μαστογραφίες, με 130 υπέρηχους καρδιάς, με έλεγχο των δοντιών και γενικά, για πρώτη φορά, έχουμε τον ηλεκτρονικό τους φάκελο και γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας τους, ειπε ο υπουργός Υγείας. Μέσα στην άλλη εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά με μόνιμο ιατρό, εδώ στο Καστελόριζο».

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης επισήμανε:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου σήμερα. Έχω την τύχη να εκπροσωπώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούνται προγράμματα τα οποία προσφέρουν και δίνουν αισιοδοξία στον κόσμο».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάσθηκε για το ακριτικό Καστελόριζο προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής δωρεάν φυσικά του ιδιωτικού τομέα.
Βήμα βήμα άρχισε να ενημερώνει φυσικά και τους «ακολούθους» του στο twitter για το ταξίδι στην απομακρυσμένη νησιωτική κουκίδα που διαθέτει μάλιστα ακριβώς 999 μέτρα διάδρομο προσγείωσης.
Αφού έγιναν τα εγκαίνια και εξετάσθηκαν οι λιγοστοί ασθενείς, δεδομένου ότι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι έχουν απομείνει στο ακριτικό Καστελόριζο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε και πάλι σχετικά. «Στους 230 κατοίκους εξετάσαμε ήδη 193. 40 μαστογραφίες, 50 τεστ ΠΑΠ, 130 υπέρηχοι καρδιάς. Όλα τα παιδιά» απεφάνθη ο υπουργός Υγείας.

Και φαίνεται ότι οι κάτοικοι του νησιού είχαν δεόντως ανάγκη τις εξετάσεις αυτές καθώς η γιατρός που είχε διορισθεί πριν από λίγους μήνες στο Καστελόριζο δια χειρός του ίδιου του υπουργού Υγείας, αποχώρησε λίγο μετά και έπειτα από τις συνθήκες που αντίκρισε στο ιατρείο του νησιού.
Με τις κινητές μονάδες πάντως που χάρισε το ίδρυμα Νιάρχος η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει να ελέγξει 37 νησιά της άγονης γραμμής και 55 χιλιάδες κατοίκους.
Κατά την αποχώρησή του πάντως από το γραφικό Καστελόριζο ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε σταγόνες… ρομαντισμού στους «ακολούθους» στο twitter καθώς ανήρτησε φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα μέσα από το αεροπλάνο.
“Τι υπέροχη χώρα” απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης φωτογραφίζοντας μέσα από το αεροπλάνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου