Τοπικές Ειδήσεις

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανοίγει και επίσημα τον προεκλογικό αγώνα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με περιοδείες, συνεδριάσεις και επαφές σε όλη την χώρα. Την ίδια ώρα, το Κίνημα δηλώνει έτοιμο για να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές (που αναμένεται να προκηρυχθούν το 2023) ενώ, όπως ξεκαθαρίστηκε ‘δεν θα δώσει χρίσματα’ στους υποψηφίους για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Αυτά τόνισε χτες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Πλάζα, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος είχε σειρά επαφών με κομματικά στελέχη της περιοχής μας, ενόψει και της κατάρτισης του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα.
Παρόντες ήταν το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Βάιος Καλοπήτας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Νίκος Μουτσάκης, τα στελέχη κ.κ. Γιώργος Πόκκιας και Γεράσιμος Παρασκευάς, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, το μέλος του δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα Κατερίνα Γαβαλά, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής κ.ά.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σπυρόπουλος είπε τα εξής:
«Βρισκόμαστε στη μέση μιας παρατεταμένης κρίσης ακρίβειας και μιας παρατεταμένης ενεργειακής κρίσης, που έχει δημιουργήσει πολλαπλές συνέπειες στο εισόδημα των πολιτών, κυρίως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι μια κρίση η οποία αφορά και ολόκληρη την Ευρώπη ενώ επιταχύνθηκε με τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ειδικά για την χώρα μας, η κατάσταση επιβαρύνεται καθώς δεν υπάρχει ούτε η θέληση, ούτε οι πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για να προστατέψει τους πολίτες με μέτρα τα οποία έχουμε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ασφαλείας. Οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι, εν αντιθέσει με τις τιμές των τροφίμων και προϊόντων που αυξάνονται συνεχώς. Ακόμη και η ελάχιστη αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν επαρκεί –αφού χάθηκε με την αύξηση του πληθωρισμού. Εμείς ζητήσαμε (κι επιμένουμε) να υπάρξει ένας νέος κοινωνικός διάλογος των φορέων για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Και βέβαια, όλα τα μέτρα που λένε ότι έχουν λάβει για το ‘Καλάθι του Νοικοκυριού’ δεν έχουν καμία ουσία. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα –τουλάχιστον για όσο διαρκεί η κρίση του πληθωρισμού, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».
– Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε ειδική μνεία στο πάγιο αίτημα των νησιωτών που είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, λέγοντας πως «πρέπει να επανέλθουν, ώστε να δοθεί μια ανάσα στους νησιώτες και να βοηθηθεί και η περιφερειακή ανάπτυξη» -ανέφερε.
-Στο ενεργειακό, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ενώ η κυβέρνηση βλέπει ότι συσσωρεύονται υπερ-κέρδη τόσο στους παραγωγούς όσο και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, δεν κάνει τίποτε! Κάθε μήνα κερδίζουν πάνω από 500 εκ. ευρώ μαζί με το επίδομα που δίδεται. Γι’ αυτό κι εμείς, προτείναμε να τεθεί πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, που θα επιτρέψει, άμεσα, την πτώση των λογαριασμών του ρεύματος. Εκ παραλλήλου, έχουμε προτείνει ένα σχέδιο ενεργειακής θωράκισης της Ελλάδας, καθώς η χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη για τέτοιες κρίσεις –όπως λύσεις για κάθε σπίτι, επιχείρηση με επιδότηση, μείωση ΦΠΑ και φόρων για όσους επιλέξουν εναλλακτικές μορφές (όπως μικρά φωτοβολταϊκά ή ηλιακούς θερμοσίφωνες) με επιχορήγηση».
-Για το σκάνδαλο των επισυνδέσεων ο κ. Σπυρόπουλος είπε τα εξής: «Έχουμε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών αλλά και το δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης που φέρει το όνομα του κ. Μητσοτάκη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για το νέο νομοθετικό πλαίσιο –στο οποίο έχουμε αρκετές διαφωνίες. Ωστόσο, υπάρχει και η παραδοχή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ότι τελικά, οι παρακολουθήσεις δεν ήταν νόμιμες. Όλα καταρρέουν τελικά με την σφραγίδα της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές και στην λειτουργία της ΕΥΠ προς όφελος του κράτους και του Έλληνα πολίτη –και όχι εις βάρος τους. Αυτό θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος! Αφενός, πρέπει να αρθεί το απόρρητο με αναδρομική ισχύ και όχι με τριετία όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αφετέρου να φανεί η αλήθεια για το Predator».
-Για τις εθνικές εκλογές: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο, με εθνική συστράτευση σε όλη την χώρα, μαζί με τις νέες νομαρχιακές επιτροπές, τα μέλη της ΚΠΕ και τα στελέχη μας. Στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα. Εδώ στην Ρόδο αλλά και στα Δωδεκάνησα, έχουμε πολύ αξιόλογα στελέχη που εντάχθηκαν στην προσπάθεια για να δώσουν την μάχη –με ιστορικά στελέχη αλλά και νέα. Αυτός ο αγώνας, θα μας δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και μια επιπλέον έδρα στα Δωδεκάνησα! Αυτοί που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ έναν μικρό, διαχειρίσιμο εταίρο για να συγκυβερνήσουνε, προβλέπω ότι θα διαψευστούν από τον ίδιο τον λαό!».
-Ερωτηθείς σχετικά με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες, έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το Κίνημα, για να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ξεκινήσαμε επαφές με τον κόσμο σε όλη την χώρα, σε συνδυασμό με ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις αλλά και θεματικές ολομέλειες –με ανθρώπους της αγοράς, επιστήμονες, τεχνοκράτες κ.λπ. Σε επόμενη φάση θα ανακοινώσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμά μας και ταυτόχρονα –πριν τα Χριστούγεννα- αναμένεται να ανακοινωθεί ένα μεγάλο κομμάτι των ονομάτων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά μας, τα οποία θα είναι ανανεωμένα».
Ξεκαθάρισε πάντως, ότι στην μάχη ‘δεν περισσεύει κανείς’, ούτε τα παλαιότερα στελέχη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στην προσπάθεια του Κινήματος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο γραμματέας της ΚΠΕ ήταν κατηγορηματικός:
«Oι Αυτοδιοικητικές Εκλογές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Στις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΙΣΜΑΤΑ. Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν είναι τα παλιά πράσινα, μπλε, κόκκινα, ροζ σημαιάκια… Υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές πορείες που συστρατεύονται σε παρατάξεις. Εμείς, ζητάμε να δημιουργηθούν προοδευτικά ψηφοδέλτια με στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και να έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα του κάθε τόπου. Θα στηρίξουμε ανθρώπους και ψηφοδέλτια που πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν τις τοπικές κοινωνίες και θα καλέσουμε μια ολόκληρη γενιά που δεν συμμετείχε, να ενεργοποιηθεί δυναμικά!».
Σημειώνεται πως ο κ. Σπυρόπουλος συμμετείχε χτες, σε συνάντηση με κομματικά στελέχη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ενώ επισκέφθηκε και άλλες περιοχές. Το βράδυ ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που έγινε στο Πλάζα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου