Ρεπορτάζ

Η Ρόδος άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για την Αγγελικούλα

Εξαιρετικά θετικά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της μικρής Αγγελικής, η οποία υποβλήθηκε σε εμβολισμό για να αντιμετωπιστεί η αρτηριοφλεβική δυσπλασία, με την οποία προσφάτως διαγνώστηκε και που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή της.
Οι γιατροί της ιδιωτικής κλινικής όπου νοσηλεύεται η Αγγελική, παρακολουθούν την πορεία της υγείας της και πολύ σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στη Ρόδο, ωστόσο κοντά στις γιορτές θα ακολουθήσει μαγνητική εγκεφάλου ώστε να αποφασιστεί αν θα γίνει εκ νέου εμβολισμός ή ακτινοβολίες.
Το ιδιαιτέρως συγκινητικό στην περίπτωση της μαχήτριας Αγγελικής είναι ότι έγινε ένα αγώνας δρόμου από την οικογένεια, συγγενείς, φίλους, εθελοντές και συλλόγους όχι μόνο τοπικά αλλά σε όλη την Ελλάδα, καθώς το χρονικό περιθώριο από τη στιγμή της διάγνωσης ήταν εξαιρετικά περιορισμένο και δεν ήταν σύμμαχος.

Παρότι το παιδί αναχώρησε για την Αθήνα χωρίς να έχει συγκεντρωθεί όλο το ποσό, ο αγώνας δρόμου των εθελοντών στη Ρόδο με επικεφαλής την ομάδα «Ρόδος, Βοηθοί Αγάπης» που τοποθέτησε κουμπαράδες σε όλο το νησί, συνεχίστηκε.
Η μικρή Αγγελική έχει στο πλευρό της εκτός από τους συγγενείς και τους φίλους και όλο το νησί που αμέσως κινητοποιήθηκε για να μπορέσει το παιδί να κάνει τη θεραπεία του. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη διάγνωση, η Ρόδος άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των εθελοντών, σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου έπειτα από σχετική ενημέρωση για το πρόβλημα υγείας της μικρής, αφού ετέθη το θέμα στα μέλη του σώματος, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 22.000 ευρώ για να καλύψει μερικώς τα έξοδα για την νοσηλεία και τις μετεγχειρητικές θεραπείες της μικρής Αγγελικής, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Ρόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση και η νοσηλεία στο ιδιωτικό Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» είναι η μοναδική επιλογή για την θεραπεία της μικρής Αγγελικής στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ιωάννης Παππάς έκανε γνωστό στην οικογένεια ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τη συνδρομή του υπουργού κ. Θ. Πλεύρη, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει σχεδόν το σύνολο των νοσηλίων και ήδη έχει έρθει σε επαφή με το ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία».
Ηταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες που η Αγγελικούλα παραπονιόταν ότι το αριστερό της χέρι μουδιάζει, παραλύει και δεν μπορεί να το ελέγξει. Έτσι, η οικογένεια μπήκε στη διαδικασία να το ερευνήσει και απευθύνθηκε σε εξειδικευμένους γιατρούς. Η μαγνητική έδειξε αρτηριοφλεβική δυσπλασία AVM. Ο παιδονευρολόγος dr. Καπετανάκης συνέστησε την άμεση αφαίρεση της δυσπλασίας γιατί υπήρχε κίνδυνος ισχαιμίας και εγκεφαλικής αιμορραγίας για το παιδί.
Η Αγγελική νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου έκανε εγκεφαλογράφημα και στη συνέχεια στον Ερυθρό Σταυρό για αγγειογραφία. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης (μερικώς εμβολισμός) και ακτινοβολίας GAMMA knife. Οι συγκεκριμένες θεραπείες πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτική κλινική (ΥΓΕΙΑ) στην Ελλάδα και το κόστος ανέρχεται περίπου στα 40.000€ για τον έναν εμβολισμό.
Επίσημος υποστηρικτής της εκστρατείας αυτής για την Αγγελικούλα είναι η ομάδα “ΡΟΔΟΣ ΒΟΗΘΟΙ ΑΓΑΠΗΣ”, που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και βρήκε ανταπόκριση σε όλο το νησί.
Επίσης, το σωματείο «Παιδική Χαρά» που στηρίζει οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά οικογένειες που τα παιδιά τους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε μεγάλη καμπάνια για την μικρή από τη Ρόδο που, πλέον, μετά τον πρώτο εμβολισμό, υπάρχει αισιοδοξία για την αποκατάσταση της υγείας της ώστε να μπορέσει να επιστρέψει ξανά στο σπίτι της, στην οικογένεια και τους φίλους της και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Να σημειωθεί επίσης, ότι η ιστορία της Αγγελικούλας συγκίνησε όλη την Ελλάδα και έγιναν ανακοινώσεις και σε άλλες περιοχές όπως στην Κρήτη και την Αθήνα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για το κοριτσάκι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΤΣΑΠΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    21.11.2021 09:16

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑΣ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΛΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ

Σχολιασμός άρθρου