Το «λουκέτο» είναι προφανώς το ίδιο, ωστόσο ανάμεσα στο lockdown της περασμένης άνοιξης και το σημερινό, υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Τότε, το ερώτημα αναφερόταν στην ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου, η οποία εν τέλει έληξε άδοξα, όμως με τρόπο που δεν «εκτροχίασε» εντελώς τον προγραμματισμό των σωματείων και την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών. Απλά, μπήκε τελεία λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε και ακολούθησε ένα ούτως ή άλλως ποδοσφαιρικά «νεκρό» καλοκαίρι. Σήμερα τα δεδομένα μοιάζουν να είναι διαφορετικά, καθώς στο ερώτημα του πότε θα επανεκκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα, προστίθεται κι αυτό της πιθανότητας ενός νέου, αναγκαστικού «απαγορευτικού» στο διάστημα που θα ακολουθήσει.
Ένας από τους πλέον απαισιόδοξους για την επόμενη μέρα είναι ο πρόεδρος του Κλεόβουλου, Στέφανος Μυριαλλής. Ο επικεφαλής των Λίνδιων υπογραμμίζει πως επιθυμία των πάντων είναι μεν η επιστροφή στο γήπεδο το συντομότερο δυνατόν, ταυτόχρονα όμως εκτιμά πως αυτό που εννοείται ως κανονικότητα, θα αργήσει να έρθει, ενώ θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει νέο lockdown, είτε λόγω των υγειονομικών συνθηκών τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, είτε λόγω της ανάγκης να προετοιμαστεί η χώρα για την τουριστική περίοδο του 2021.
Ο Στέφανος Μυριαλλής πιστεύει πως η τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδος θα έχει νόημα να συνεχιστεί μόνο εφόσον διασφαλιστεί πως θα ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω αναταράξεις και πάντα μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους.
Όπως τονίζει, δεν είναι τόσο οικονομικοί οι λόγοι που τον ωθούν σε μία τέτοια θεώρηση των πραγμάτων, αλλά καθαρά πρακτικοί , καθώς κανένας σύλλογος δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε συνθήκες απόλυτης αβεβαιότητας. Συμπληρώνει δε πως πρόκειται για ζήτημα σεβασμού προς τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.
Ο πρόεδρος του Κλέοβουλου προτείνει να ανοίξει από τώρα μία σοβαρή συζήτηση για την προετοιμασία ενός πλάνου, το οποίο θα απαντά στο χειρότερο των σεναρίων.
Κατά την άποψή του, αν τα πράγματα πάρουν μία μη επιθυμητή τροπή, τα τοπικά πρωταθλήματα θα πρέπει να διακοπούν οριστικά, την άνοιξη να διοργανωθεί ένα τουρνουά που θα αναδείξει τους πρωταθλητές των τοπικών κατηγοριών χωρίς υποβιβασμούς και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων στο τοπικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ