Για την 12 Νοεμβρίου 2018 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους δύο κατοίκους Αθηνών, μάνα και γιο, για εκβίαση 67χρονης επιχειρηματία, με ροζ βίντεο, που υποτίθεται ότι είχαν.
Τον Μάρτιο του 2014 το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων είχε επιβάλει στους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας σήμερα 54 και 36 ετών, ποινή κάθειρξης 8 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Η υπόθεση κινήθηκε μετά από καταγγελία µιας 67χρονης επιχειρηµατία, που δραστηριοποιείται από πολλών ετών στον τουριστικό κλάδο, στα Δωδεκάνησα. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ακόμη ένας 46χρονος, κάτοικος Αθηνών, που έχει όμως αποβιώσει.
Όπως έχει αποκαλύψει η “δημοκρατική”, η επιχειρηµατίας φέρεται να υπέκυψε σε εκβίαση των κατηγορούµενων ότι επρόκειτο να δηµοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο βιντεοσκοπηµένα πλάνα από εξωσυζυγική ερωτική σχέση της.
Διατείνεται παραπέρα ότι το κύκλωµα, που κατήγγειλε, χρησιµοποίησε επιταγές, που η ίδια παρέδωσε, εκβιαζόµενη, για να µην δηµοσιοποιηθεί το βίντεο µε τον παράνοµο δεσµό της, για την έκδοση διαταγής πληρωµής, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι οι επιταγές αυτές προέρχονται από δάνειο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει σχηματιστεί, η 54χρονη, που ανέπτυξε φιλία με την φερόμενη ως θύμα, από το έτος 2008, συνέλεγε τις κατάλληλες πληροφορίες. Ο 36χρονος γιος της φέρεται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2011 να εμφανίστηκε ως δήθεν Ελληνοϊταλός με τα στοιχεία «Τζούλιαν Κέι» και να απείλησε την 67χρονη, ότι θα απήγαγε το γιο της και ότι θα σκότωνε την κόρη της και τα εγγόνια της, αφήνοντας να εννοηθεί με τις εκφράσεις του ότι ανήκει στην ιταλική «μαφία».
Προφασίστηκε επίσης ότι διέθετε οπτικοακουστικό υλικό από ερωτικές της συνευρέσεις με τον εκτός γάμου εραστή της και ότι είχε πρόθεση να αναρτήσει το βίντεο στο διαδίκτυο.
Φέρεται επιπλέον, σε μια από τις συναντήσεις του με την 67χρονη, να της επέδειξε όπλο, που έφερε σε εσωτερική τσέπη του σακακιού του, απειλώντας τη ζωή της.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να την εξανάγκασαν στην καταβολή σε μετρητά και σε επιταγές ποσού 480.000 ευρώ περίπου. Φέρονται επίσης να της πήραν έναντι εξόφλησης επιταγών και συναλλαγματικών, που δεν είχαν εξοφληθεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και χρυσά κοσμήματα.
Ενώπιον του δικαστηρίου η 67χρονη ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την 54χρονη, που εργαζόταν ως μεσίτρια ακινήτων και αναπτύχθηκε μεταξύ τους φιλική σχέση και υποστήριξε ότι διαπίστωσε τυχαίως ότι το άτομο, που την εκβίαζε ήταν ο γιoς της, όταν βρήκε την ταυτότητά του. Ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε διότι απειλήθηκε με τη δημοσιοποίηση κασσέτας, την οποία, όπως έλεγαν κατείχαν, με εξωσυζυγική της σχέση με έναν έγγαμο Ροδίτη και ότι αναγκάστηκε από φόβο και πίεση που δεχόταν να καταβάλει τεράστια ποσά προκειμένου να μην μαθευτεί το γεγονός στον οικογενειακό της κύκλο, στον εν διαστάσει σύζυγό της και στον κόσμο.

Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι υπήρξε σχετικό με τη σχέση της δημοσίευμα σε εφημερίδα των Αθηνών και ότι η 54χρονη τηλεφώνησε στο σύζυγό της για να το διαβάσει στο πλαίσιο του εκβιασμού.
Την πολιτική αγωγή εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στ. Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ