Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριε Δήμαρχε,

Αιδεσιμότατε

Κύριοι βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Εφετών ,

Κύριοι εκπρόσωποι  των  κομμάτων, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας,

Κύριε Πρόεδρε της Ολομέλειας,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι ,

Κυρίες και Κύριοι

—————————-

Σας καλωσορίζουμε όλους  στο ακριτικό Καστελόριζο. Είναι χαρά και τιμή μας, που βρίσκεστε σήμερα στο όμορφο αυτό νησί της Δωδεκανήσου. Ένα νησί αδιάσπαστης ελληνικότητας 5.000 χρόνων, μικρό σε έκταση, αλλά μεγάλο σε ιστορία. Ένα νησί στο οποίο χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  όλους για την παρουσία σας και ιδιαίτερα την Ολομέλεια, τον Πρόεδρο της  κ. Δημήτρη Βερβεσό και όλους όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση  αυτής της εκδήλωσης.

Η γειτονική χώρα προκειμένου να επεκτείνει την εθνική της κυριαρχία και να σφετεριστεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της θάλασσας μας, αμφισβητεί αντίθετα προς το Διεθνές Δίκαιο και  το Δίκαιο της θάλασσας, την δική μας εθνική  κυριαρχία, την ελληνικότητα των νησιών μας, το δικαίωμα αμυντικής θωράκισης  των Δωδεκανήσων, την  υφαλοκρηπίδα τους και τη νομιμότητα των θαλασσιών ζωνών.

Εμπόδιο στα σχέδια της είναι το σύμπλεγμα του Καστελορίζου, το οποίο  με  διάφορες  NAVTEX προσπαθεί να εγκλωβίσει και να  αποκόψει  από τον εθνικό κορμό.

Το Καστελόριζο δεν είναι μακριά από την Ελλάδα. Είναι η ίδια η Ελλάδα. Εδώ  ζει  η περήφανη Ελληνική ψυχή και κυματίζει η ελληνική σημαία. Στέκεται αγέρωχο στις τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες οι κάτοικοι του αψηφούν και αντιμετωπίζουν  με ψυχραιμία, αισιοδοξία, καρτερικότητα και θάρρος. Ας μην ξεχνάμε τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, την κυρά της Ρώ , σύμβολο πατριωτισμού και γενναιότητας, που επί 34 χρόνια ύψωνε κάθε μέρα  στο νησί της Ρω την Ελληνική σημαία.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας οργάνωσε αυτή την εκδήλωση , με  θέμα  την ΄΄Οριοθέτηση των θαλασσίων  ζωνών  στην ανατολική Μεσόγειο και τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν για τον καθορισμό τους κατά το Διεθνές Δίκαιο ‘’, με ομιλητές τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο  και τους εκλεκτούς καθηγητές Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου  Κώστα Υφαντή, Μαρία Γαβουνέλη  και Πέτρο Λιάκουρα , για να τιμήσει το νησί και  τους κατοίκους του, και να στείλει το μήνυμα , ότι είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε, και  ότι όλοι μαζί ενωμένοι, θα αγωνιστούμε για την προάσπιση των Δικαίων του Έθνους  και δεν θα επιτρέψουμε, με κάθε θυσία την μετατροπή της περιοχής του Καστελορίζου σε περιοχή περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

Σας ευχαριστώ όλους για  τη παρουσία σας και τη στήριξη σας.

Φώτο: Νινέτα Κατσιμπρή (Fb)

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ