Τοπικές Ειδήσεις

«Κανένας ασθενής ακάλυπτος. Δρομολογείται λύση για την έλλειψη φαρμάκων για τους ογκολογικούς ασθενείς”

Στηρίζουμε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και προωθούνται λύσεις και για τα άλλα ζητήματα».

Συνάντηση και ενημέρωση Υπουργού Υγείας από Μίκα Ιατρίδη για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων για τους ογκολογικούς ασθενείς, για το νοσοκομείο Ρόδου, το νοσοκομείο Καρπάθου, το ζήτημα των εφημεριών στο Π.Ι. Γενναδίου, τις ελλείψεις στο Π.Ι. Σύμης και των άλλων μικρών νησιών.

«Κανένας ογκολογικός ασθενής δεν θα μείνει χωρίς θεραπεία. Το Υπουργείο Υγείας είναι γνώστης των ζητημάτων και προωθεί άμεσα τις κατάλληλες λύσεις», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και το Γενικό Γραμματέα, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Στην συνάντηση, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, πέρα από το σοβαρό ζήτημα με τις θεραπείες των ογκολογικών ασθενών, έθεσε σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τομέα υγείας στα νησιά, μεταξύ αυτών, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρόδου (στελέχωση, οργανωτικής φύσεως θέματα, καταβολή εφημεριών), τη στελέχωση του νοσοκομείου Καρπάθου, το ζήτημα των εφημεριών στο Π.Ι. Γενναδίου, την κατάσταση που επικρατεί στο Π.Ι. Σύμης και τις ελλείψεις που παρατηρούνται και έχουν καταγραφεί σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε: «Τα ζητήματα της υγείας είναι σοβαρά και διαχρονικά. Το Υπουργείο Υγείας δουλεύει συστηματικά για να αντιμετωπίσει παραβλέψεις και δυστοκίες του πρόσφατου παρελθόντος. Ήδη, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας ογκολογικός ασθενής δεν θα μείνει ακάλυπτος. Για τα υπόλοιπα ζητήματα, το Υπουργείο με τις ενέργειες του θα βελτιώσει την κατάσταση την οποία παραλάβαμε»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου