Τοπικές Ειδήσεις

Υπουργείο Υγείας: Γιατί αποσύρεται ο αναλυτής για κορωνοϊό από το νοσοκομείο Σύρου

Απάντηση στην καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) περί απόσυρσης του μοριακού αναλυτή, που διενεργεί τεστ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Σύρου, δόθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ είχε νωρίτερα επισημάνει πως ο αναλυτής, που έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Σύρου πριν από μερικές μέρες, θα απεγκατασταθεί άμεσα και θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι ο μοριακός αναλυτής, που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε από τις 3 Αυγούστου, έχει δυνατότητα επεξεργασίας 96 δειγμάτων ανά 7ωρο.

Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του (16 ημέρες), πραγματοποιήθηκε έλεγχος μόνο 235 δειγμάτων και, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η δυνατότητα του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των αναγκών του νοσοκομείο Σύρου.

Προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο της θερινής περιόδου και ενόψει πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του συγκεκριμένου αναλυτή στο μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου “Αττικόν”, που είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID-19.

Το εργαστήριο του εν λόγω νοσοκομείου εξυπηρετεί τις ανάγκες εξέτασης δειγμάτων ύποπτων κρουσμάτων από το σύνολο της 2ης Υ.ΠΕ. καθώς επίσης και θα διενεργεί τον υποχρεωτικό έλεγχο των υγειονομικών υπαλλήλων, που επιστρέφουν από την θερινή τους άδεια.

Ταυτόχρονα, δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του αναλυτή του νοσοκομείου Σύρου από άλλον αναλυτή, με δυνατότητα επεξεργασίας 4 δειγμάτων ανά 50΄, ο οποίος μεταφέρεται σήμερα από το νοσοκομείο Ρόδου. Θα βρίσκεται στο νοσοκομείο της Σύρου και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του.

Οι ανάγκες του νοσοκομείου Ρόδου εξυπηρετούνται πλήρως με δύο μοριακούς αναλυτές, που συνεχίζουν να λειτουργούν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου.

Πηγή: iatronet.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου