Το πλοίο έπιασε φωτιά εν πλω στην Αραβική θάλασσα – Έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις ο Β’ μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος με καταγωγή από την Κάλυμνο – Σοβαρά τραυματίας και ο 26χρονος Γ’ μηχανικός

Θρήνος στην Κάλυμνο από την απώλεια του Πανορμίτη Μούγκρου, του Β΄ μηχανικού του φορτηγού πλοίου «Φανερωμένη».

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αγαπημένος τους, Πανορμίτης Μούγκρος έφυγε ξαφνικά από κοντά τους, όταν το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» στο οποίο εργαζόταν, έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 55χρονος μηχανικός, ενώ ένας άλλος 26χρονος νέος τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το φορτηγό πλοίο έπιασε φωτιά περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα με προορισμό την Νότιο Αφρική.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έλαβε γνώση σχεδόν αμέσως για το περιστατικό, αφού το φορτηγό πλοίο ανήκει σε ελληνική εταιρία και έχει ελληνική σημαία με 18μελές πλήρωμα εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς ο Β’ μηχανικός του πλοίου έπεσε νεκρός από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο 26χρονος Γ’ μηχανικός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.

Ο άτυχος Πανορμίτης Μούγκρος, μόνιμος κάτοικος της Καλύμνου, έφυγε για το ταξίδι με το φορτηγό πλοίο στις 15 Ιουνίου και θα επέστρεφε σε περίπου επτά μήνες στον αγαπημένο του τόπο.

Αξίζει να σημεωθεί πως ο 55χρονος προέρχεται από ναυτική οικογένεια, καθώς εκτός από τον ίδιο που ήταν μηχανικός σε πλοία, ο ένας αδερφός του είναι συνταξιούχος ναυτικός, ενώ ο άλλος είναι σε ταξίδι στην θάλασσα.

Σύμφωνα με της πληροφορίες του protothema.gr, είναι ανύπαντρος και τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχε αφήσει ήταν των δύο αδελφών του και της αδελφής του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στον αγαπημένο τους αδερφό.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ