Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Λεονταρίτης: “Η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλλει και με αγορά επιπλέον μοριακού αναλυτή (PCR) αν αυτό απαιτηθεί”

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη για το νοσοκομείο Σύρου.

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο θεσμός που από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μέχρι σήμερα στήριξε όσο κανένας άλλος το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, κοινωνικές δομές) σε όλα τα νησιά. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αποτελεί δέσμευσή μας η κάλυψη των όποιων αναγκών απαιτηθούν για τη θωράκιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ακόμη και με αγορά επιπλέον μοριακού αναλυτή (PCR) αν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να εμπεδωθεί περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών”.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης εξερχόμενος από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της υγειονομικής μονάδος, κ. Μιχάλη Ζουλουφό, με την συμμετοχή του Διοικητικού Διευθυντή κ. Νικολάου Τρίτζαλη, παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Λειβαδάρα και του Αντιδημάρχου κ. Μηνά Αλιφραγκή, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ για την απομάκρυνση του μοριακού αναλυτή (PCR) του Υπουργείου Υγείας και την αντικατάστασή του από άλλον όμοιο με αυτόν που προϋπήρχε στο Νοσοκομείο κατόπιν δωρεάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο οποίος παραχωρήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου μετά την άφιξη του μοριακού αναλυτή από το Υπουργείο Υγείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου