Ειδήσεις

Στο “κόκκινο” η ζήτηση για την Ελλάδα – Στα 4 εκατ. οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για τον Ιούλιο

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να διαμορφώνεται η ζήτηση για την Ελλάδα την τρέχουσα τουριστική περίοδο στις διεθνείς αγορές, όπως αποτυπώνεται στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, γεγονός που καθιστά τον στόχο των αφίξεων του 2019 ολοένα και πιο εφικτό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με δεδομένα από την εξειδικευμένη εταιρία μετρήσεων ταξιδιωτικών δεδομένων OAG, για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις στις εισερχόμενες διεθνείς ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια, αριθμός ο οποίος διπλασιάζεται στο σύνολο του μήνα.

Έτσι, σε περίπτωση που καλυφθούν οι συγκεκριμένες αεροπορικές θέσεις, τότε σημαίνει ότι 1,9 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα επισκεφτούν την Ελλάδα το διάστημα από σήμερα, 18 Ιουλίου έως και τις 31 του μήνα. Ενώ, το σύνολο των επισκεπτών για ολόκληρο τον Ιούλιο θα “εκτιναχθεί” σε 3,8 εκατομμύρια.

Πώς κινούνται ελληνικά αεροδρόμια και κορυφαίες αγορές

Από πλευράς αεροδρομίων, το αεροδρόμιο με την υψηλότερη κίνηση, παραμένει, όπως και τους προηγούμενους μήνες, το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, με πάνω από 500.000 προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου και παραμένει στην κορυφή για το σύνολο του μήνα με πάνω από ένα εκατομμύριο αεροπορικές θέσεις.

Ακολουθεί το Ηράκλειο και το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης με πάνω από 300.000 θέσεις το διάστημα 18 έως 31 Ιουλίου, ενώ στην τρίτη θέση συναντάται η Ρόδος, με πάνω από 220.000 προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις. η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη, η Κως, τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Κεφαλονιά και τελευταία η Σκιάθος.

Στο μεταξύ η Κέρκυρα για το ίδιο πάντα διάστημα έχει προγραμματισμένες πάνω από 170.00 αεροπορικές θέσεις, η Θεσσαλονίκη πάνω από 120.000 θέσεις, και ακολουθούν η Κως, τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος, η Μύκονος , η Κεφαλονιά, το Άκτιο 26.303 και τελευταία η Σκιάθος.

Σε ό,τι αφορά τις κύριες αγορές προέλευσης των ξένων επισκεπτών το εν λόγω διάστημα, προηγείται η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με προγραμματισμένες για την Ελλάδα πάνω από 400.000 αεροπορικές θέσεις, με επόμενη αγορά τη Γερμανία, με περίπου 350.000 θέσεις. Ακολουθεί η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου