Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΦΑΕΘΩΝ» στον Αρχάγγελο πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μαζί με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νίκο Θεοδωρίδη.

Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για το ιστορικό των μικρόσωμων Ροδίτικων αλόγων από τον πρόεδρο του συλλόγου «Φαέθων» κ. Σταμάτη Ντάκα και τα μέλη Ιάκωβο Λεβέντη και Νίκο Ψαρά, επισκέφτηκαν τους στάβλους των εννέα (9) αλόγων και ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδας, βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τη φροντίδα των αλόγων προκειμένου να αυξηθεί η αναπαραγωγή τους.

Ο κ. Θεοδωρίδης ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της συγκέντρωσης των αλόγων και της δημιουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων ενώ ο δήμος Ρόδου στηρίζει το «Φαέθωνα» με την προμήθεια ζωοτροφών.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε αυτό το μοναδικό είδος ζωικού κεφαλαίου του τόπου μας, δήλωσε ο δήμαρχος και ταυτόχρονα να εντάξουμε τις εγκαταστάσεις των αλόγων σε πρόγραμμα περιπατητικού τουρισμού, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα με την ταυτόχρονη βελτίωσή τους, με τη συμβολή του Δήμου».

Ταυτόχρονα ζήτησε από τον κ. Θεοδωρίδη και τους εκπροσώπους του συλλόγου, να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για τη συγγραφή βιβλίου με το γενετικό ιστορικό και τη διάσωση του Ροδιακού αλόγου που θα εκδοθεί με την επιμέλεια του δήμου ή της ΠΕΔ.

Τον κ. Θεοδωρίδη συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες και τον δήμαρχο ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και πρωτογενούς τομέα Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος Αρχαγγέλου Αργύρης Αργυρού και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Παπουράς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ