Τοπικές Ειδήσεις

Κακουργηματικές διώξεις στον 48χρονο Ροδίτη που συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ένας 48χρονος Ροδίτης που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων με χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.
Το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο πραγματικά σοκάρει.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκαν έγγραφα του Εθνικού Γραφείου Europol, με αναφορές του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Expoited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α., οι οποίες προέρχονται από διαδικτυακές εταιρείες εντός της επικράτειας των Η.Π.Α. και αφορούν χρήστες που διαπιστώθηκε να κατέχουν ή/και να διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι εταιρείες απέστειλαν τις αναφορές αυτές στον ανωτέρω οργανισμό και αυτός με τη σειρά του τις προώθησε στις εμπλεκόμενες αστυνομικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.
Σύμφωνα με τις αναφορές που περιήλθαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χρήστες του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, κάνοντας χρήση 31 ηλεκτρονικών ιχνών, αφού απέκτησαν πρόσβαση στις ιστοσελίδες «Facebook», «Tumblr» και «Google», κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό, αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Ακολούθησε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρήστης της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, με το όνομα χρήστη του κατηγορούμενου στα λατινικά ο οποίος ήταν επιβεβαιωμένος με την θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο yahoo.gr και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του, την 16η Σεπτεμβρίου 2018 ανέβασε την πλατφόρμα του Facebook έξι αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του και προχθές το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβη στην οικία του, διενήργησε έρευνα και κατάσχεσε ένα κινητό τηλέφωνο Samsung μια κάρτα «SIM» και εντός αυτού βρέθηκε πλήθος αρχείων που απεικονίζουν ανήλικα άτομα να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις.
Ο ίδιος εξεταζόμενος δεν κατέθεσε σχετικά επιφυλασσόμενος να το κάνει ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, που χθες διόρισε ως συνήγορό του την δικηγόρο κ. Μαρία Μανώλακα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 48χρονος δεν φέρεται να έχει πλήρη συναίσθηση των πράξεών του.

Τα πειστήρια διαβιβάστηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για τη υποβολή σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου